23948sdkhjf

Håndværkere skal passe på solen

Vigtigt for håndværkere at huske beskyttelse, selvom huden måske er vant til solen. Ny app viser aktuelle UV-indeks for 20.000 forskellige lokationer i ind- og udland, og du kan få automatiske påmindelser, når dagens UV-indeks 3 eller derover
Foråret er lige om hjørnet og allerede nu er der god grund til at omgås solens stråler med omtanke og huske den rigtige beskyttelse. Og det gælder også hærdede håndværkere, der opholder sig meget udendørs og derfor har solen som en naturlig del af hverdagen.

- Solskoldninger øger risikoen for kræft i huden, men det gør livstidseksponeringen for UV-stråling desværre også. Derfor er det vigtigt at huske beskyttelse, selvom huden måske er vant til solen. 67 pct. af de danskere, der blev solskoldet i sommeren 2013 angiver, at de blev solskoldet, fordi de simpelthen glemte at solbeskytte sig, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden som står bag Solkampagnen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen udviklet en smartphone app - Uv-indeks. I appen kan du se det aktuelle uv-indeks for 20.000 forskellige lokationer i ind- og udland, og du kan få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover. Uv-app’en er gratis og kan downloades i Google Playeller i App Store.

UV-indekset fortæller, hvornår man skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen, der er afgørende for, om solen kan brænde, men derimod styrken af UV-strålingen, der allerede kan være høj i begyndelsen af foråret.

Når UV-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at UV-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig

Sådan undgår du skoldning
• Pas ekstra på i tidsrummet mellem kl. 12 og 15

• Søg skygge, f.eks. med parasol, solsejl, halvtag.

• Beskyt huden med tøj og hat - Brug solcreme der, hvor hat og tøj ikke dækker – og brug nok af det.

Hvis du ikke har mulighed for at søge skygge eller bruge har og tøj, så smør dig grundigt ind. Tommelfingerreglen lyder: Én krop – en håndfuld!

• Brug tøj, der dækker overkrop og overarme. Mange håndværkere benytter sikkerhedshjelm, som delvist skygger hoved og ansigt, men det er vigtigt at supplere med solcreme – ikke mindst i nakken, som er stærkt udsat for sol.

• Solcreme faktor 15 dækker i Danmark. Vælg svanemærkede solcremer

• Tag pauser fra solen så vidt det er muligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094