23948sdkhjf

Skæring og boring bør have fagentreprise-status

Skæring og boring er en niche i skarp konkurrence, bl.a. fordi virksomhederne er underlagt andres luner, når det kommer til entrepriseformen
Det går hårdt for sig i skærings- og boringsbranchen. Når der kæmpes om de store opgaver, er der mange med i konkurrencen, og der bliver ikke givet ved dørene. Konkurrencen er i visse tilfældes så hård, at der er eksempler på, at virksomhederne er gået ned efterfølgende, fordi man har arbejdet til for lave priser.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Branchen har generelt et problem, nemlig at man ikke har fagentreprisestatus.

- Det er et stort problem, for det betyder jo, at vi er i lommerne på en hovedentreprenør, eller hvem det nu er der står for byggeriet. Det kan lige så godt være en nedbryder eller en tømrermester eller noget helt tredje.

Problemet er, at vi kommer sidst i køen, når arbejdet skal planlægges, og ikke mindst også, når der skal betales, siger Torben Andersen, der driver sit eget mindre firma i Haderslev under navnet Carl Nielsen ApS.

- Det ville være meget bedre, om vi selv havde fagentreprisestatus, så vi kan arbejde under AB92 og selv bestemme farten, siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte

Læs hele artiklen her (kræver abonnement)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078