23948sdkhjf

Håndværksmestre vil have SU

Står det til lokalforeningerne i Dansk Byggeri, skal lærlinge i byggeriet fremover på en eller anden form for SU. Det mener 8 ud af 10 formænd, som Mester Tidende har talt med
- Vi kan jo ikke stille nogen krav, men jeg var til bestyrelsesmøde i lokalforeningen i onsdags (18. feb., red.), og her var der bred enighed om, at SU til lærlinge skal med som et punkt til repræsentantskabsmødet i Dansk Byggeri til marts.

Vi synes bestemt, det er en god ide, siger murermester Finn Andersen fra Murermesterforeningen for Glostrup og Omegn til Mester Tidende.

Forskellige modeller, for hvordan SU’en til lærlingene skal udmønte sig, har været på bordet. En løsning lyder på, at lærlingen er på SU under hele uddannelsen, mens en anden lyder på, at SU’en følger lærlingen fra grundforløbet over i uddannelsens hovedforløb og gradvist erstattes af lærlingeløn under uddannelsen.

- Vi synes hellere, at lærlingene skal på SU, når de er på skole. Her er de kun en udgift, fordi vi ikke har nogen mulighed for at fakturere dem. Vi vil derimod gerne betale lærlingeløn, når lærlingen er i virksomheden, fordi de i den tid producerer noget for os, siger Finn Andersen til Mester Tidende.

Tegn abonnement på Mester Tidende her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064