23948sdkhjf

Fem års garanti i kloakken

Danske Kloakmestres Garantiordning fylder fem år og går i offensiven
Det er med garanti en kloakmester. Men er det også en kloakmester med garanti?

- Der kan være helt afgørende forskel. Hvis kloakmesteren er medlem af brancheforeningen Danske Kloakmestre, er han også en kloakmester med garanti. Sådan har det været i nu fem år, og sådan vil det også være fremover. Vi benytter bare Garantiordningens fem års fødselsdag den 1. april til at gå mere i offensiven, forklarer formanden for Danske Kloakmestre, Henning Lübcke.

- Når en autoriseret kloakmester er medlem af Danske Kloakmestre, er han helt automatisk også med i Garantiordningen. Det er i høj grad betryggende for kunderne, og det vil vi gerne gøre mere opmærksom på. Garantiordningen dækker eventuelle tab som følge af mangelfuldt kloakarbejde, der er udført af et medlem af Danske Kloakmestre. Typisk kommer Garantiordningen i anvendelse i forbindelse med, at et kloakmesterfirma går konkurs, siger Henning Lübcke.

I løbet af de snart fem år, Garantiordningen har eksisteret, har der været 14 anmeldelser fra kunder, og der er sket tre udbetalinger.

Når nøglen drejes om

- Med den store mængde af arbejder, vore medlemmer udfører hele tiden landet over, er det forrygende få garantisager. Da krisen kradsede mest, blev kloakfirmaer naturligvis også ramt, og nogle måtte dreje nøglen om, mens de var i gang med at udføre arbejde for kunder. I sådanne tilfælde trådte Garantiordningen til og sørgede for, at opgaverne blev færdiggjort af andre kloakmestre, uden gener eller ekstraudgifter for kunderne, fortæller Henning Lübcke.

I andre tilfælde er et igangværende kloakprojekt blevet sat i stå som følge af, at kloakmesteren simpelthen er død, og at der derfor er sat en afvikling af virksomheden i gang.

I enkelte tilfælde har arbejder ikke været udført tilfredsstillende. Derfor har kunden lavet en anmeldelse til Garantiordningen og er blevet dækket ind på baggrund af en kendelse fra godkendt ankenævn, en dom eller voldgift.

Vigtig for forbrugerne

- Danske Kloakmestres Garantiordning er så vigtig, ikke mindst for forbrugerne, at vi nu vil sætte mere spot på den. Hidtil har den nærmest ligget som en lidt ubemærket gardering for kunderne, uden at de måske var opmærksomme på den. Men Garantiordningen er jo yderligere et godt argument for at vælge en autoriseret kloakmester med papirerne i orden, når der skal laves kloakarbejde, siger Danske Kloakmestres formand.

- Fremover skal Garantiordningen have sit eget liv side om side med brancheforeningen. Intentionen er, at Kloakgaranti skal brandes på samme måde som Dansk Byggeris Byg Garanti, siger Danske Kloakmestres formand, Henning Lübcke.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095