Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Jysk tømrer verdensmester i tætte huse
3 November 2008 kl. 12:00 / Tømrer & snedker / Af Knud Fryland
Print Tip Debat
Tømrermester i Givskud har udviklet et ottekantet passivhus, der næsten ikke bruger energi, og nu kommer turen også til skoler og børnehaver
En tømrermester i Givskud har sat verdensrekord. Han har bygget verdens tætteste passivhus, der stort set ikke bruger energi – og det udelukkende af danske materialer og efter de skrappe tyske krav for passivhusbyggeri.
Det unikke ottekantede passivhus står i Lindeballe ved Give og blev færdigt her i efteråret og blev rejst, efter at tømrermesterens firma, Harresø Byggeforretning ApS i Givskud som det eneste firma i Nordeuropa for trekvart år siden fik certifikat på et helt byggesystem til passivhuse, hvor alle byggekomponenter fremstilles på eget værksted af danske materialer og efter gode danske håndværkstraditioner.
Kun fem virksomheder i hele verden har i dag sådan et certifikat omfattende et komplet byggesystem til passivhuse. Certificeringen af hele byggesystemet gør, at virksomheden slipper for at lave bekostelige avancerede beregninger hver gang, som det ellers kræves ved opførelsen af et passivhus.
Tømrermesteren Søren Peder Sørensen og hans salgschef Karl Andreassen forklarer over for Mester Tidende, at verdensrekorden i tæthed for passivhuse blev dokumenteret i starten af oktober:
- I forbindelse med opfyldelse af normerne omkring et passivhus, blev huset trykprøvet.
I det danske bygningsreglement må et hus have en utæthed på samlet 1,5 liter pr. sekund. Et passivhus må kun have en utæthed på 0,4 liter pr. sekund. Vores passivhus i Lindeballe slog alle rekorder, da trykprøvningen viste 0,1 liter i sekundet, og det var vel at mærke inden huset var færdigt, men forleden fik vi lavet en ny trykprøvning af det færdige hus, og her slog vi vores egen verdensrekord, for trykprøven viste 0,09 liter pr. sekund.
- Hvordan kan I vide, at der er tale om en verdensrekord?
- Trykprøverne indsendes til et institut i Europa, hvor man via et verdensomspændende netværk samarbejder om målinger og resultater, så efter at man havde bearbejdet vores tal, fik vi lykønskninger fra hele verden, ja helt fra Hongkong.
Continues...
1
2
3
 
Page 1 of 3
 
 
Gallery (1/4)
Show original picture
Det ottekantede passivhus i Givskud under opførelse.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
MesterTidende is part of Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 59 57 | Email:
red@mestertidende.dk