23948sdkhjf

Derfor skal du være medlem af en a-kasse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Hvis du – som mange andre – står med spørgsmålet om, hvorvidt du skal melde dig ind i en fagforening eller en a-kasse, så er du kommet til det rette sted.

Det er ikke lovpligtigt at være medlem af nogen af delene, men på mange arbejdspladser er det en selvfølge, at man er medlem af enten en fagforening, en a-kasse og oftest begge dele

Her har du forskellen på en a-kasse og en fagforening
Hvis du er medlem af en a-kasse, har du den basale økonomiske sikring med dig, og skulle du gå hen og blive ledig på arbejdsmarkedet, vil du få økonomisk støtte, mens du finder et nyt arbejde. Du vil modtage dagpenge og dermed vil du altså stadig have en indkomst, trods du ikke har et arbejde. Dette kan gøre en stor forskel for én, hvis man eksempelvis bliver opsagt på sit arbejde. Altså fungerer den typiske a-kasse som dét, der griber én, når man bliver ledig på arbejdsmarkedet, og det agerer som en økonomisk sikring, hvor du får udbetalt dagpenge, hvis du mister dit arbejde.

En a-kasse er som oftest billigere at være medlem af, end en fagforening er. Har du behov for et overblik over Danmarks billigste – og bedste – a-kasser, kan du med fordel klikke forbi tjekakasse. Her får du et solidt overblik over a-kasser, som du kan tage en god beslutning ud fra.

Fagforeningen
En fagforening derimod er en lidt mere bred version af en a-kasse. Som medlem af en fagforening får du typisk de samme fordele, som du gør ved en a-kasse, eller også har fagforeningen ofte en a-kasse tilknyttet – men du får altså også mange andre fordele til, som kan forbedre din indsats – både i en eventuel jobsøgning og på din nuværende arbejdsplads.

En fagforening griber dig nemlig ikke blot, når du falder. En fagforening vil som oftest også gøre sit for at undgå, at du falder. Udover den økonomiske sikring, får du en masse tilbud i en fagforening. De tilbud, du ofte vil støde på i de forskellige fagforeninger, er vejledningssamtaler, sociale arrangementer, som kan give både dig og de andre medlemmer af fagforeningen professionelle kontakter, kurser og meget mere.

Der er altså fordel på, om du er medlem af en a-kasse eller en fagforening, og ofte afhænger valget også af, hvem du er som individ.

Skal du vælge at være medlem af en fagforening eller en a-kasse?
Der spiller en del personlige faktorer ind i spørgsmålet om, hvorvidt du skal melde dig ind i en a-kasse, en fagforening eller begge dele. Måske er du som person meget selvstændig, og hvis du egentlig allerbedst kan lide at håndtere situationer på arbejdsmarkedet selv og kun få en økonomisk sikring, hvis du bliver ledig på arbejdsmarkedet, så er den bedste løsning for dig måske at være medlem af en a-kasse.

Hvis du derimod nyder at få andres input til din jobsituation, få støtte, når du har behov for det, og hvis du bliver inspireret af kurser eller arrangementer, der kan styrke din faglige profil, så er det måske en fagforening, du skal vælge at blive medlem af.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.126