23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vælg Bæredygtigt

Nyt branchesamarbejde sikrer viden om bæredygtighed ude hos de danske byggecentre og håndværkerne, så der nemmere træffes valg om bæredygtige byggematerialer, når der bygges og renoveres.

Bæredygtighed i byggeriet er en agenda, som ivrigt diskuteres og fremhæves som et vigtigt parameter i den grønne omstilling. Men undersøgelser viser også, at der fortsat er en udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder.

Vælg Bæredygtigt vil opkvalificere viden om bæredygtighed

For at komme den manglende viden til livs er Danske Byggecentre indgået i et branchesamarbejde med Dansk Byggeri, Smith Innovation og med støtte fra Grundejernes Investeringsfond, der skal udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer. Samarbejdet har titlen ”Vælg Bæredygtigt”.

- En af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Hos Danske Byggecentre vil vi gerne hjælpe med at få bæredygtighed ned i øjenhøjde for alle i branchen. Vælg Bæredygtigt vil højne vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende håndværkere, så det i sidste ende bliver nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Der er konkret udarbejdet et informationshæfte om bæredygtige materialevalg til de kunderådgivere, der til dagligt vejleder både professionelle og private om valg af byggematerialer og byggeløsninger. Hæftet præsenterer en række principper for, hvordan man kan træffe gode materialevalg, som er med til at skabe et bæredygtigt byggeri eller renovering. Det er tydeliggjort, at det ikke behøver at være besværligt eller fordyrende at træffe bæredygtige materialevalg i forbindelse med byggeprojekter. Derudover udbyder vi i løbet af 2019 kursustilbud til kunderådgiverne, så de bliver klædt på til at give en bedre og mere kvalificeret rådgivning om bæredygtige valg til deres kunder.

- Det primære sigte fra vores side er at sætte vores medarbejdere i stand til at vejlede særligt de små og mellemstore håndværksvirksomheder i at vælge og bygge bæredygtigt. Det er ikke meningen, at vi skal sige det ene valg er bedre end det andet, men derimod hæve et generelt vidensniveau hos både kunderådgivere og kunder, så bæredygtighed ikke bliver valgt fra baseret på fordomme eller manglende viden, siger Palle Thomsen.

Der er også udarbejdet en guide til bæredygtige materialevalg, som skal ligge fremme i alle danske byggecentre, og som håndværkerne kan tage med sig på farten. Guiden præsenterer fem enkle principper for, hvordan man kan vælge mere bæredygtige materialer. Det er konkretiseret i forhold til fem materialegrupper, så håndværkeren hurtigt kan orientere sig, når vedkommende står overfor et valg i det lokale byggecenter. Bæredygtighed vil dog altid være en helhedsbetragtning, hvorfor guiden ikke skal ses som en tjekliste, men derimod en hjælp til at finde den mest bæredygtige løsning til en given situation.

Offentliggøres til Danske Byggecentres årsmøde

Informationsmaterialet bliver offentliggjort til Danske Byggecentres Konference og Årsmøde med titlen ”Det Bæredygtige Valg” torsdag den 31. januar 2019 på Radisson Blu, Aarhus.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.047