23948sdkhjf

Skift til LPG halverede energiforbruget hos HMK Bilcon

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kosan Gas a/s

Et skift fra olie til LPG i virksomhedens maleranlæg har givet en betydelig gevinst i forhold til både økonomi og energiforbrug, og investeringen er tjent hjem på under tre år.

Når du ser en tankvogn på de danske landeveje, er der stor sandsynlighed for, at den er fremstillet hos nordjyske virksomhed HMK Bilcon 2017 A/S. Her er de specialister i tankvognsløsninger, dyretransporter, lastvogne til korn og foderstof samt militære køretøjer til det danske forsvar.

Virksomheden har rødder tilbage til 1895, hvor specialet var hestevogne. I dag producerer HMK Bilcon specialfremstillede tunge køretøjer, og de mange års erfaring fornægter sig ikke, når det handler om at levere høj kvalitet.

– Vi leverer den bedste lakeringskvalitet i branchen, hvilket skyldes en kombination af omhyggelig sandblæsning og nøjagtig temperaturstyring under hele processen. Derfor er det super vigtigt med effektiv opvarmning af vores malerkabiner og at vi kan være sikre på at undgå driftstop, fortæller malerchef Lars Dybbro.

LPG er bedst til malerkabiner
HMK Bilcon har i 2018 investeret omkring en million kroner i et moderne LPG-drevet varmeanlæg til malerkabinerne. Her har Kosan Gas leveret en 20 m3 gastank med tilhørende 160 kg Torrex fordamper og assisterede også med at få bygge- og sikkerhedsgodkendelser på plads.

Skiftet af energikilde fra olie til LPG betyder blandt andet, at kabinerne kan varmes op til den rette temperatur på den halve tid og at virkningsgraden af kedlerne er øget med 17 procent. Sammenholdt med andre moderniseringer nedbringer fornyelsen af anlægget energiforbruget fra 651 kWh til 91 kWh pr brænder i anlægget.

– Vi var meget fokuserede på at vælge den mest økonomiske og energivenlige løsning. Alle vi rådførte os med sagde, at LPG er det bedste valg til malerkabiner. Det viser vores egne beregninger også. Det giver en bedre energiudnyttelse, udleder mindre CO2 og er en væsentlige renere måde at opvarme på. Vores investering er tjent hjem på under tre år, siger administrerende direktør Peter Jensby.

Konverteringen fra olie til LPG har blandt andet udløst et energitilskud på en kvart million kroner på grund af den lavere udledning af CO2.

Kosan er anerkendt for kvalitet
HMK Bilcon valgte Kosan Gas som leverandør af den nye LPG-løsning på baggrund af flere anbefalinger, blandt andet fra deres egne kundekreds.

– En af vores kunder distribuerer LPG fra Kosan Gas og i vores netværk er Kosan Gas generelt anerkendt for god kvalitet. Samarbejdet med dem har gjort det til et hurtigt og gennemskueligt projekt. Kosan Gas leverede blandt andet nemt tilgængelige tal til den business case, som vi udarbejdede for konverteringen. Det stod hurtigt klart, at det skulle vi have gjort for længe siden, både fra et økonomisk og miljømæssigt perspektiv, siger Peter Jensby.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kosan Gas a/s

Hasselager Centervej 19-21
8260 Viby J
Danmark
Kosan Gas a/s

Send til en kollega

0.156