23948sdkhjf

Kend konsekvenserne af din tilbudsgivning – tilmeld dig Dansk Byggeris kalkulationskursus 7-9. ma

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sigma Estimates

Overblik og præcise kalkulationer er i dag afgørende for, om et byggeprojekt ender i plus eller minus.

På Dansk Byggeris kalkulationskurser lærer du at anvende de forskellige kalkulationsmetoder og opmålingsprincipper, som er nødvendige for at regne den "rigtige" pris

Der er nogle få ledige pladser på Kalkulationsteknik 1 – Detailkalkulation, der foregår på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart 7-9. maj 2019. Du kan tilmelde dig her https://www.danskbyggeri.dk/kurser-og-arrangementer/kursus/4342

På kalkulationsteknik 1 tager undervisningen bl.a. udgangspunkt i konkrete projekter, hvor kursisterne skal afgive et tilbud, herunder have fastsat dækningsbidraget, hvor det også indgår, hvad den konkrete sag kan bære, risikoafdækning mm.

- På kurserne klæder vi kursister på med basal viden om økonomi, dækningsbidrag samt hvordan den enkelte virksomhed ud fra deres budget og forhold kan gøre sig konkurrencedygtige, siger chefkonsulent og underviser i styringsmæssige kurser, Flemming Grangaard hos Dansk Byggeri.

På kurset får du indsigt i bl.a.:

·       Opmålingsprincipper og opmåling i forskellige programmer

·       Prissætning og opbygning af enhedspriser

·       Kalkulering af traditionelle fag- og hovedentrepriser

·       Anvendelse af forskellige kalkulationsprogrammer

·       Tilbudsloven

·       Regler og aftaleforhold i tilbudsfasen

- Ud over den basale kalkulationsviden, så giver vi også kursisterne viden om, hvordan og hvornår de skal bruge prisbøger, giver dem en forståelse for opbygning af priser, hvordan kan man genbruge priser, og hvordan får man lavet sine egne priser og får det systematiseret, siger Flemming Grangaard.

Skarp pris med kalkulationsprogrammer

Har man en basal viden om kalkulation kan man høste store gevinster ved at bruge professionelle kalkulationsprogrammer, der i øjeblikket vinder kraftigt indpas i bygge- og anlægsbranchen.

- Et program som f.eks. Sigma sparer en masse tid i tilbudsprocessen, samtidig med, at det giver bedre overblik når f.eks. dækningsbidraget skal fastsættes og tilbudslisten skal udfyldes. Det er med til at give en helstøbt tilbudsproces, hvor man er sikker på, at man har regnet rigtigt og afgivet en skarp pris, forklarer Flemming Grangaard.

Han peger bl.a. også på vigtigheden af, at kalkulationsprogrammerne kan kobles med grossisternes prislister eller man kan opbygge sine egne skabeloner, hvilket betyder, at man ikke skal starte forfra hver gang man skal afgive et tilbud – man kan genbruge viden fra tidligere projekter.

Er der flere i virksomheden, der arbejder med kalkulation, så er det også en fordel at bruge professionelle kalkulationsprogrammer, så alle regner ud fra det samme og rigtige grundlag.

Kurser på forskellige niveauer

Dansk Byggeris kalkulationskurser er delt op i to kurser. Kalkulationsteknik 1 – Detailkalkulation, hvor kursisterne lærer at bruge de forskellige kalkulationsmetoder og opmålingsprincipper.

For de mere erfarne i kalkulations- og tilbudsgivning er der kalkulationsteknik 2, der handler om at blive skarpere på overslagspriser. Her lærer du at bruge de forskellige kalkulationsmetoder samt hvordan man understøtter anvendelsen af nye samarbejdsformer.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sigma Estimates

Høje Taastrup Boulevard 20
2630 Høje Taastrup
Danmark
Sigma Estimates

Send til en kollega

0.094