23948sdkhjf

Nye rammer for fællesskabet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

Vandværket i Københavns Nordvest-kvarter bliver forvandlet til et moderne forsamlingshus med mødelokaler, kontorfælleskab, fællesspisning og café.

Fællesskabet er i fokus i Vandværket, der aktuelt undergår en omfattende transformation. Visionen for Vandværket er at udvikle et sted, der samler lokalbefolkningen og danner rammen for en lang række sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter. Vandværket skal være et uformelt samlingspunkt for bydelens borgere, besøgende og forretningsdrivende. 

Samler lokalbefolkningen

Det er ejendomsudvikleren Sifora, der har købt Vandværket for at skabe et kombineret kulturhus, konferencested med café og kontorhotel.

”Vores vision er at samle lokalbefolkningen og knytte sociale bånd, så vi sammen kan skabe nyt liv i vores fælles byrum. Håbet er at skabe et helt nyt sted i København, hvor både forretningsfolk, studerende og børnefamilier føler sig velkomne. Vandværket kommer til at huse moderne kontorfaciliteter, konference- og mødelokaler og en café. Derudover forvandler vi det store lokale til et moderne forsamlingshus, hvor vi forestiller os forskellige daglige aktiviteter, såsom yogahold om morgenen og fællesspisning om aftenen.” udtaler Rasmus Storgaard, ejer og direktør i Sifora.  

Karakterfuldt og autentisk

Skala Arkitekter er ansvarlige for de indledende skitser og har sikret projektet de nødvendige kommunale tilladelser. Nu har Sangberg overtaget bygherrerådgivningen og er ansvarlige for at føre projektet endeligt i mål.

LÆS OGSÅ: 6 Skarpe om Træ 

Marie-Louise Rooijackers Mejlholm er associeret partner hos Sangberg og projektleder på transformationen af Vandværket.

”Man får så meget karakter og autenticitet forærende med en bygning som Vandværket på Rabarbervej. Derudover er det også meget mere bæredygtigt at transformere og genanvende så meget af det eksisterende som overhovedet muligt, så vi sikrer, at Vandværket er et projekt, der slår positivt ud på den sociale såvel som den miljømæssige bundlinje.”

LÆS OGSÅ: Ny boliger på Falkevej

For at fremtidssikre Vandværket er fleksibilitet et nøgleord for projektet. Ved at fokusere på bygningens fleksibilitet bevarer man samtidig muligheden for, at Vandværket også i fremtiden kan rumme mange forskellige aktiviteter.    

Læs mere om Vandværket på www.vandvaerket.dk

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Sifora transformerer Vandværket til et mødestedVandværket fokuserer på fællesskabet

Send til en kollega

0.14