23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Den nye lamelvakuumpumpe R 5 PLUS fra Busch er helt enestående energieffektiv, mens dens muligheder for forbindelse gør den klar til Industri 4.0. Vakuumpumpen blev tidligere i år præsenteret på året ComVac messe i Tyskland.

Med den nye R 5 PLUS introducerer Busch en banebrydende vakuumpumpe til emballering af fødevarer på markedet. Den kan arbejde med trykregulering eller med en konstant hastighed, hvilket gør den ekstraordinært energieffektiv. R 5 PLUS anvendes enten som den eneste vakuumpumpe i en pakkemaskine eller som et vakuummodul i en central vakuumforsyning og sikrer, at en angiven pumpehastighed opretholdes. Den kan også bevare det påkrævede vakuumniveau helt nøjagtigt, uanset hvordan emballeringsvolumen ændrer sig. Takket være dens variable hastighed kan vakuumpumpen arbejde i et pumpehastighedsområde, der strækker sig fra 440 til 760 kubikmeter pr. time, og nå et sluttryk på 0,1 millibar. Alle driftsdata registreres og gemmes permanent. Der er direkte adgang til disse data på den indbyggede skærm. De kan også overføres via en Modbus TCP/IP-klient-serverprotokol. Det er muligt at fjernstyre vakuumpumpen via en computer. Busch’ nye vakuumpumpe er således klar til Industri 4.0.
R 5 PLUS kan betjenes på to måder. Brugere kan gennem menuen på skærmen vælge mellem konstant hastighedstilstand eller trykreguleringstilstand. Den bedst egnede driftsindstilling afhænger af emballagetypen. Hvis du pakker små enheder med høje cyklustider (blot et par sekunder mellem hver evakueringscyklus), giver det mening, at vakuumpumpen fortsætter med at køre. Det er muligt at justere hastigheden direkte på skærmen, så den tilpasses det aktuelle behov, uden at det får en negativ indvirkning på kvaliteten af emballagen eller cyklustiderne. Det betyder, at pumpehastigheden kan holdes på et konstant niveau, der ligger et sted mellem 440 og 760 kubikmeter pr. time.

Hastigheds reguleret
Når der arbejdes med længere emballeringscyklusser, eller når vakuumpumpen bruges i en central vakuumforsyning, vil hastighedsregulering være mere velegnet. I disse tilfælde opretholder vakuumpumpen det forudvalgte vakuumniveau, uanset hvordan pumpehastigheden ændrer sig. Når først det nødvendige vakuumniveau er opnået, fortsætter R 5 PLUS med at arbejde med en minimumshastighed på 35 hertz, hvilket gør den i stand til at reagere på et pludseligt behov for øget pumpehastighed ved at øge rotationshastigheden. I tilfælde af forlængede pauser kan vakuumpumpen også tændes og slukkes automatisk takket være dens Ecomode.
Vakuumpumpen R 5 PLUS er baseret på den gennemtestede lamelvakuumpumpeteknologi fra Busch. Takket være dens stabile volumenflow kan denne vakuumpumpe stadig nå 70 procent af dens pumpehastighed ved atmosfærisk tryk, selv med et vakuumniveau på blot 5 millibar.

Fald i strømforbruget
En af de grundlæggende fordele ved lamelvakuumpumper er, at strømforbruget falder i takt med, at trykket begynder at falde. Lamelvakuumpumpen bruger mest energi mellem det tidspunkt, hvor den genstartes, til den når et niveau på ca. 300 millibar. Inden for arbejdsområdet mellem 10 millibar og sluttrykket på 0,1 millibar bruger vakuumpumpen blot 40 til 60 procent af den angivne nominelle effekt.
Denne egenskab alene gør R 5 PLUS til den mest kraftfulde og effektive vakuumpumpe i dens ydeevneklasse. R 5 PLUS kan tilmed spare endnu mere energi i kraft af de to driftstilstande, der frit kan vælges imellem, og den efterspørgselsbaserede drivkraftjustering.
En standardindbygget PLC registrerer og gemmer alle driftsdata permanent. Dette muliggør ikke blot fuldstændig uafbrudt dataregistrering, men blandt andet også advarsels- og alarmfunktioner.
Når operatøren bruger menuen på skærmen, kan vedkommende beslutte, hvornår disse advarsler og alarmer skal vises og/eller lave en handling. Alle data, der gemmes af PLC’en, kan overføres til andre PLC’er, computere eller SMS styreenheder i enten analog eller digital form. Lamelvakuumpumpen R 5 PLUS har med andre ord fuld konnektivitet.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047