23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stort potentiale i dynamiske facader

Dynamiske facader vil i væsentlig grad forbedre indeklimaet.

Arkitekt og ph.d. Torsten Sack-Nielsen, forskningsleder på forsknings- og udviklingscenter VIA Byggeri, Energi, Vand og Klima, VIA University College, mener, at der er rigtig meget at udvikle, udforske og undersøge omkring dynamiske facader.

”Ideelt set vil en dynamisk facades elementer have mulighed for specifikt at agere ”af sig selv” på en række tilstande. Fx er solindstrålingens vinkel på vores breddegrader meget forskellig fra årstid til årstid. Det betyder, at løsningerne i facadens solafskærmende elementer skal have stor bredde, og de skal kunne reagere hurtigt, da mængden af lys og varme ofte skifter henover dagen – også om sommeren,” siger Torsten Sack-Nielsen og fortsætter:

”Som et eksempel på et multifunktionelt element i den dynamiske facade vil solafskærmningen om sommeren både kunne holde varmen ude og reflektere lyset ind, øge effektiviteten for bygningsintegrerede solceller, absorbere støj og så videre. Den udvikling vil løfte solafskærmning, som vi kender i dag, til et helt nyt niveau og dermed i væsentlig grad forbedre indeklimaet.”

Foto: Al Bahar Towers, Abu Dhabi

Læs hele vores interview ”Vi skal tænke facader på en helt ny måde”

 

Blendex A/S
Grusbakken 1-3
2820 Gentofte
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12478097
P nummer: 1000392510

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61122050 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.047