23948sdkhjf

Boligminister: Almene boliger skal bygges & driftes digitalt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Molio

Nybyg i den almene sektor er en vigtig del af at skabe fremtidens socialt bæredygtige byer. I samme moment bør det almene også lede an i en øget digitalisering af byggebranchen og bygningsdrift, mener boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

En af de helt store boligpolitiske udfordringer i de kommende år bliver at skabe blandede og socialt bæredygtige byer, hvor der er plads til forskellige boligformer og mennesker med ’almindelige lønninger’ har råd til at bo.

De almene boliger spiller en helt afgørende rolle i forhold til at løse denne udfordring - og især nybyggeri er et af de centrale virkemidler, mener boligminister Kaare Dybvad Bek (S), der gæster Molio - Byggeriets Videnscenters konference om Almene Boliger den 9. december i HUSET Middelfart.

– Almene boliger spiller en helt afgørende rolle for, at langt de fleste mennesker i Danmark lever under gode og sunde boligforhold til en leje, de kan betale. Det er en opgave, vi ikke har kunnet – og heller ikke fremover kan – overlade til markedskræfterne alene, siger Kaare Dybvad Bek.

Almensektoren understøtter verdensmålene
Det almene byggeri udgør mere end en femtedel af boligmassen i Danmark, og heldigvis er der allerede i dag fokus på bæredygtig udvikling i mange almene boligselskaber, mener ministeren, hvis regering arbejder for, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

– Det bæredygtige fokus dækker over alt fra energibesparelser og indeklima over fællesarealer og beboerinddragelse til totaløkonomi, forklarer Kaare Dybvad Bek, der hylder den brede tilgang til social- og klimaorienteret bæredygtighed i tråd med FN’s 17 verdensmål.

Byggebranchen er ansvarlig for 40 procent af den samlede CO2-udledning, og netop derfor bør den målrettede, bæredygtige omstilling inden for byggeri og bygningsdrift foregå digitalt, mener Christina Hvid, adm. Direktør i Molio - Byggeriets Videnscenter.

– En bæredygtig omstilling i byggebranchen kræver dokumentation af alle valg, processer og materialer, og udviklingen hviler derfor på brug af data. Dét kræver enighed i branchen om, hvad vi måler og hvordan, og det er vi langt med i Danmark. Derfor er byggeriets digitalisering også en bæredygtig omstilling - og tæt forbundet med at nå regeringens klimamål, siger hun.

Bæredygtige byer er bygget digitalt
I Molio arbejder Christina Hvid derfor for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne indenfor byggeri, anlæg og drift ved at levere produkter og værktøjer, der fremmer den digitale udvikling og effektiviserer på tværs af byggebranchens værdikæde.

Kaare Dybvad Bek er ikke i tvivl om, at digitalisering af byggeriet og driften af almene boliger på sigt kan bidrage til at holde huslejerne nede, hvorfor det er vigtigt for regeringen at understøtte en øget digitalisering af byggeriet generelt.

– Det vil ikke bare gavne det almene byggeri, men hele byggebranchen og alle bygningsejere. Det handler bl.a. om at holde fokus på hele bygningens livscyklus og bl.a. understøtte, at relevante data følger med fra den ene fase til den næste i et for alle brugbart format, siger Kaare Dybvad Bek.

-----

Mød Boligministeren på Almene Boliger 2019 – Renovering og nybyg
Konferencen giver dig et stærkt bud på, hvad der bliver de primære indsatsområder i de kommende års renovering (og nybyg) af alment byggeri.

Under titlen "Blandet by og flere almene boliger" holder boligminister Kaare Dybvad oplæg på konferencen.

9. december 2019 i HUSET Middelfart

Læs mere og tilmeld dig her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Molio

Lyskær 1
2730 Herlev
Danmark
Molio

Send til en kollega

0.125