23948sdkhjf

Elektrode- eller resistive dampbefugtere. Hvad skal du vælge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Elektrode og resistiv er de to hovedtyper af elektriske dampbefugtere som en HVAC-virksomhed vil benytte sig af. Men hvad er forskellen egentlig på de to og hvordan ved du hvilken en du skal vælge?

Hovedforskellene mellem elektrode- og resistiv-teknologierne ligger i, hvordan de opvarmer vandet i dannelsen af damp, og hvordan dampproduktionen styres.

Elektrodedampbefugter

Elektroden koger vandet ved at sende elektrisk strøm igennem det. Jo mere strøm der passerer gennem vandet, desto større er dampproduktionen. Det betyder, at produktionen øges med et højere vandniveau, eller når højere mineralniveauer gør vandet mere ledende.

Resistiv dampbefugter

Resistive befugtere danner damp ved at overføre varme fra modstandsvarme-elementerne til vandet. Dampproduktionen styres ved at påføre mere eller mindre varme til vandet frem for at styre vandniveauet eller ledeevnen. Det medfører en mere præcis fugtighedsstyring på omkring +/-5 % RH med postevand.

De er begge alsidige og kommer i en række forskellige størrelser til montering enten i rum eller ventilationskanal. Set fra en entreprenørs perspektiv er indkøbspris og let installation ofte de vigtigste hensyn i valget af en enhed. For en kunde eller en slutbruger er startomkostningerne også vigtige, men det er de løbende driftsudgifter og vedligeholdelseskrav også. 

Følg linket og læs mere om de to dampbefugtere, deres fordele og ulemper, udgifter og bliv klogere på hvilken slags dampbefugter du skal vælge til dit projekt. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.125