23948sdkhjf

Brandsikker afbryder sikrer strømforsyning ved op til 300°C

| Medlemsnyhed | Indrykket af MTO electric a/s

Den nye brandsikre afbryder fra KATKO, som er skabt med henblik på at imødekomme kravene i DIN-normen EN 12101-3, sikrer strømforsyningen til bygningens brandventilation i op til 300° C.

Hvert år koster brande menneskeliv og forårsager store skader på bygninger og inventar. I 2018 rykkede brandvæsenet ud hele 42.745 gange, hvilket er det højeste antal i ti år.

Ved brand er tidsaspektet altid kritisk. Den tid, som folk har til at redde sig i sikkerhed, er en helt afgørende faktor for overlevelse og tiden er ekstra kritisk ved evakuering af bygninger, hvor mange mennesker er samlet. Det kunne f.eks. være shoppingcentre, lufthavne, metrostationer, kontorfællesskaber, hoteller osv.

Tiden for evakuering hænger i mange tilfælde sammen med holdbarheden af bygningens brandventilation. Brandventilation har til formål at sikre sigtbarheden i bygningen og sørge for at holde temperaturen nede på et acceptabelt niveau, ligesom ventilationen sikrer røgudluftning i redningsberedskabets primære indsatsveje. Ventilationen beskytter også bygningsdele og minimerer risikoen for brandspredning og overtænding.


Designet i overensstemmelse med DIN-normen EN 12101-3

KATKO’s nye brandsikre afbryder i aluminiumskapsling er skabt med henblik på at imødekomme kravene i DIN-normen EN 12101-3 vedr. brandventilation.

Den brandsikre afbryder findes i 2 FR-typer, som er designet i overensstemmelse med hhv. F200-klassen, der kan modstå 200 °C i 3 timer og F300, som kan modstå 300 °C i 2 timer.

Når den brandsikre afbryder er koblet på bygningens brandventilation bevares strømforsyningen til brandventilationen i op til 3 timer på trods af flammer og høje temperaturer.

Takket være tætningsklasse IP66 tåler afbryderen rengøring med kraftig spuling samt havvand, ligesom den har en god modstandsdygtighed overfor UV-påvirkning og korrosion.

Afbryderen kan aflåses med hængelås og har desuden dørkobling med “snyde-knap”, som tillader åbning i on-position under test.

KATKO’s brandsikre afbryder findes i 3, 4, 6 og 8-polede udgaver fra 16-200A, kan leveres i EMC-udgaver og er testet i henhold til den internationale IEC 60947-3 standard.

Læs mere om MTO electric a/s' store program i afbrydere fra Benedict, Electra Tailfingen, Telergon og Katko


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
MTO electric a/s

Stiftsvej 14
7100 Vejle
Danmark
MTO electric a/s

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.107