23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Virus eller støv? Vælg den rigtige støvmaske

Fokus på beskyttelse af åndedræt mod virus og andre faste partikler. Brug engangsmaske. Men hvordan gør du det rigtigt hver gang? Her er nogle enkle huskeregler.

Det er velkendt i dag at bruge engangsmasker også kaldet støvmasker, når der er risiko for indånding af faste partikler eller væskeformige tåger på arbejde eller i fritiden. Mange er klar over, at det nok vil være klogt at bruge en form for værn imod indånding af de forkerte ting (læs alt andet end ren luft).

Støvmasken kommer ofte ind i billedet som en fornuftig løsning på problemer med arbejdssikkerheden i en given situation. Men her stopper faren bare ikke. Der er nemlig stadigvæk en række faktorer, brugeren skal have fuldstændig styr på for overhovedet at må bruge en engangsmaske. Her kommer de vigtigste ting.

Iltindhold minimum 17% - Sørg for god ventilation i det forurenede område, så der er nok af ren luft at filtrere.

Optimal tilpasning af masken - En støvmaske skal slutte så tæt som muligt, hvis den skal kunne beskytte. Så ingen ansigtsbehåring eller skæg, hvor masken skal røre.

3 timer dagligt - I Danmark er det kun lovligt at bruge en filtermaske 3 timer om dagen. Skal du bruge maske i længere tid, er der andre løsninger.

Virusbeskyttelse - For beskyttelse imod vira skal din støvmaske være af klasse P3.

I alle tilfælde er der altid råd og vejledning at få derfra, hvor masken er leveret. Leverandører har som udgangspunkt styr på engangsmaskernes godkendelser og klasser.

Men for at opsummere, så findes der ingen garantier ved brug af filtermasker til engangsanvendelse. Men med den rette viden om brug, håndtering og opbevaring kan de fleste brugere komme et stykke af vejen mod ønsket sikkerhedsniveau.

Stennevad
Lillebæltsvej 1-3
6715 Esbjerg N
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12591187
P nummer: 1000412249

Kontaktperson

LM
Lasse Mortensen
Partner
+45 61222445 lm@stennevad.dk

Send til en kollega

0.047