23948sdkhjf

LVL-pladesamlingsmetode vinder Open Source Wood-udfordring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Metsä Wood

I august blev der på Metsä Woods Open Source Wood, en åben platform udviklet for at forbinde mennesker og innovation inden for træbyggebranchen, offentliggjort en konkurrence med henblik på at finde smarte måder at samle store LVL-plader på.

Den vindende idé – ”1% Waste” – var designet af Nazar Shklianka, en arkitekt fra Ukraine.

I forbindelse med pladesamlingsudfordringen blev der modtaget gode idéer, der kan anvendes i praksis. Vinderen blev udvalgt af en gruppe eksperter fra Metsä Wood. “Niveauet af de modtagne designbidrag overgik vores forventninger”, siger formanden for juryen, Jussi Björman, Director of Technical Customer Service hos Metsä Wood.

Vinderdesignet er en stor I-bjælkekonstruktion baseret på anvendelsen af to lange plader som henholdsvis top- og bundflange. Vægpladerne anbringes mellem flangerne og fungerer som et gitter. Pladerne samles ved hjælp af en tynd pladestrimmel. Systemet er stærkt og meget nemt at skalere. Desuden er affaldsmængden minimal.

“Idéen er enkel, men effektiv. Der er også mulighed for at tilpasse vægstørrelsen afhængigt af behovet”, siger Björman. “Jeg glæder mig til at se denne løsning anvendt i konkrete projekter. Idéen kan nemt modificeres ved at udskifte den samlende træplade med en stålplade eller ved at anvende en bladsamling”.

Vinderen Nazar Shklianka modtog en præmie på 5.000 euro. “Denne udfordring var en god mulighed for at tænke over, hvordan træmateriale kan anvendes mere effektivt og fremme konstruktionsprocessen”, siger Shklianka. “Jeg mener, at denne konkurrence var både teknisk og kreativ. Projektnavnet – 1% Waste – fremhæver det vigtige mål om at udnytte materialet med så lidt affald som muligt, samtidig med at der skabes en stærk konstruktion”.

Om Open Source Wood

Open Source Wood er en online samarbejdsplatform for arkitekter, ingeniører og designere, hvor de kan dele innovative idéer inden for modulbaseret byggeri i træ. Brugerne kan uploade deres projekter og koncepter til platformen og modtage feedback og skabe muligheder for samarbejde. Metsä Woods eksperter evaluerer de indsendte forslag og præmierer de mest innovative idéer, som f.eks. 1% Waste.

Se vinderdesignet 1% Waste og udforsk Open Source Wood for at se alle de deltagende designs..

Billeder:https://databank.metsagroup.com/l/f7qWPg9f-vqf

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Viivi Kylämä, Marketing Manager, Metsä Wood,
tel. +358 40 820 9850, viivi.kylama@metsagroup.com

 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Metsä Wood

Ørestads Boulevard 73, 4 sal
2300 København S
Danmark
Metsä Wood

Send til en kollega

0.096