23948sdkhjf

Kender du de 4 tegn på fugt og skimmelsvamp?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Drytech ApS

Vær opmærksom på disse 4 tegn for fugt og skimmelsvamp.

Hvis du opholder dig i bygninger med dårligt indeklima, kan det være skyld i træthed, irriterede slimhinder, hovedpine, allergiske reaktioner og i værste fald lunge- og hjertekar-sygdomme. Der er derfor god grund til at være opmærksom på, om man har fugt eller skimmelsvamp i murværket. 

Skimmelsvampe er små svampe, der findes overalt i naturen, og som spreder sig gennem luften ved hjælp af svampesporer. Skimmelsvampens sporer kommer ind i din bolig, når du lufter ud og kan udvikle sig til vækst af skimmelsvampe på overflader, der har været fugtige gennem længere tid. Som eksempelvis en kældervæg, der udsættes for høj fugtighed. Fugt er hermed en helt afgørende og nødvendig forudsætning for vækst af skimmelsvamp.
 
 
1. Lugter der muggent i din kælder?
En muggent lugt – betegnes ofte som ”kælderlugt” eller ”sommerhuslugt” kan være tegn på fugt og skimmelsvamp. Skimmelsvamp udskiller stoffer, der medfører en muggen eller jordslået lugt

2. Har du fugtpletter i huset?
Fugtpletter er en vandskade på vægge, paneler, tæpper og tapet. Hvis vækstbetingelserne er rigtige, vokser skimmelsvampen frem efter nogle uger, hvis vandet fjernes indenfor nogle dage, når skimmelsvampen ikke at vokse frem.

3. Har du misfarvninger i huset?
Skimmelsvampen vises som en sort eller mørk, plettet misfarvning.

4. Oplever du dug på indersiden af vinduerne?
Ét tegn på for høj fugtighed i boligen kan være dug på indersiden af vinduer med dobbeltglas (termoruder).
 

Oplever du et eller flere af disse tegn i din bolig, så bestil et gratis fugttjek, så kommer vi og inspicerer din ejendom.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Drytech ApS

Hejrevang 1-3
3450 Allerød
Danmark
Drytech ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.095