23948sdkhjf

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Door System A/S

Kravene til brandløsninger i virksomheder blev skærpet med de nye regler, der trådte i kraft d. 1. november 2019. Reglerne sætter ekstra fokus på virksomhedernes brandsikring, men samtidig er der også forvirring omkring de korrekte brandgodkendelser.

Efter der er kommet en ny europæisk standard på branddøre og -porte, må skydeporte, brandgardiner og udvendige hængslede branddøre ikke længere mærkes med de velkendte BS60 og BD30 mærker. Den danske DS-godkendelse er ikke længere gældende, og godkendte brandporte (samt udvendige branddøre) skal nu være CE-mærkede for at have en gyldig brandgodkendelse.
 
Der, hvor forvirringen især opstår, er ved indvendige hængslede branddøre, der som de eneste stadig skal mærkes iht. den danske DS-godkendelse, BS60 og BD30. De indvendige hængslede branddøre er nemlig endnu ikke omfattet af den europæiske standard, hvorimod de udvendige hængslede døre på lige fod med alle skydeporte, vertikalporte og brandgardiner skal være CE-mærkede i henhold til EN 16034 for at være brandgodkendte.
 
Særlige forhold at være opmærksom på
Samtidig er der også en række specifikke forhold, man skal være særligt opmærksom på. Fx skal branddøre være testet i den specifikke vægtype for, at døren må CE-mærkes. Hvis samme dør skal kunne placeres i både beton, panel og gips, betyder det, at den skal testes i alle 3 vægtyper. Et andet er låsekassen, der er godkendt sammen med døren og derfor ikke altid kan udskiftes.
 
Door System har brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og er godt inde i det nye regelsæt. Virksomheden tilbyder hjælp til udarbejdelse af projektmateriale og kan også hjælpe med at få de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne. Herudover afholder Door System informationsmøder om brandløsninger og de forhold, man skal være særligt opmærksomme på.
 
Se mere om Doors Systems brandløsninger https://www.doorsystem.dk/produkter/brand/

For yderligere oplysninger og spørgsmål om de nye regler og brandløsninger kontakt venligst:
Brita Rosenbech, kvalitetschef hos Door System A/S, 42 14 52 04, br@doorsystem.dk 
Søren Rahbek, salgschef hos Door System A/S, telefon 42 14 52 02,
sr@doorsystem.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Door System A/S

Agerskovvej 16
8362 Hørning
Danmark
Door System A/S

Send til en kollega

0.141