23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lys, luft og materialer skal arbejde sammen

Hvis vi vil have sunde byggerier, skal de enkelte elementer i byggeriet tænkes sammen, så de ikke modarbejder hinanden.

Dagslyset påvirker os både fysisk og mentalt. Får vi lys nok, falder blodtrykket, og risikoen for kredsløbssygdomme mindskes. Lyset modvirker depressive tilstande, og får vi tilstrækkeligt med lys om dagen, er der større mulighed for, at vi sover bedre om natten. Endelig danner kroppen et pro-hormon – det vi kalder for D-vitamin, når den rammes af sollys.

”Men desværre er lys i dag er lig med 3-lagsvinduer, som hindrer meget lys i at trænge igennem, og luft er lig med mekanisk ventilation, der er notorisk dårligere end gennemlyst luft, og i øvrigt ligefrem kan være med til at sprede bakterier. Hvorfor går vi imod det, som vi ved, er godt omkring lys og luft? Det gør vi, fordi vi udelukkende fokuserer på de enkelte elementer i et byggeri og ikke ser helheden, hvor forskellige faktorer skal spille sammen og er afhængige af hinanden. Vi fejler, når vi ikke ser det samlede billede. Lys og luft fx, skal arbejde med hinanden, og ikke, som det nu ofte bliver tilfældet, mod hinanden,” påpeger arkitekt MAA, Ph.d. Carlo Volf, som også sondrer mellem at fremstille energieffektive produkter og så at være energieffektiv.

”Fx giver flere lag glas nok et energieffektivt produkt isoleret set, men det er jo ikke energimæssigt bæredygtigt at producere og kan ikke genbruges, fordi det er coated.”

Læs hele vores interview med Carlo Volf om det sunde byggeri i Vidensbanken


Blendex A/S
Grusbakken 1-3
2820 Gentofte
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12478097
P nummer: 1000392510

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61122050 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.062