23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Digital præcision i det grove arbejde

M.J. Eriksson tager sin satsning på GPS og maskinstyring til nyt niveau med test af nyeste teknologier fra Leica og Trimble.

Når maskiner fra M.J. Eriksson udbygger Danmark, sker det med den nyeste teknologi ombord. Så ny, at den endnu ikke er i almindelig handel.

I samarbejde med schweiziske Leica og amerikanske Trimble tester M.J. Eriksson i øjeblikket ny GPS-teknologi og maskinstyringssoftware i sin maskinpark.

Den er i forvejen Danmarks mest moderne og gør den danske entreprenørvirksomhed til en oplagt test-partner for de udenlandske tech-virksomheder.

”Med digitalisering og maskinstyring kan vi arbejde endnu mere effektivt med færre lastbil- og dumpertransporter af jord og et mindre timeforbrug på vores gravemaskiner og frontlæssere. Både vi og bygherre opnår en betydelig reduktion i mængden af anvendte materialer, mens brændstofforbruget og dermed også CO2-udledningen bliver mindre,” siger adm. dir. i M.J. Eriksson, Jørgen Eriksson.

Software af højeste kvalitet

Leica Geosystems og Trimble har valgt M.J. Eriksson til test af nye datasystemer og automatiserede maskinstyringssystemer, fordi M.J. Eriksson er den førende bruger af GPS-styrede maskiner i Danmark og allerede anvender avanceret maskinstyringsteknologi, hvor det muligt.Det kræver 3D-modeller, modellerings- og verificeringssoftware af meget høj kvalitet for at kontrollere og, om nødvendigt, forbedre kvaliteten af leverede BIM-modeller, før de kan bruges i M.J. Erikssons maskinstyringssystemer.

”Vores BIM-baserede og digitale data-arbejdsgange er rygraden i vores effektive og hurtige produktions-team. Vi bruger så mange automatiserede processer og så lidt menneskeligt "håndarbejde" som muligt i vores modellerings- og verificeringsprocesser for at minimere risiko og øge produktiviteten,” forklarer Jørgen Eriksson.

M.J. Eriksson benytter også tilpasnings- og skalerbare, intelligente softwareløsninger til minimering af administrative opgaver, der understøtter udarbejdelsen af tidsplaner og planlægning af byggeplads-logistik samt forbedrer kommunikationen mellem byggepladsen og kontoret.

Data indsamles i realtid

M.J. Eriksson har Danmarks største privatejede flåde af moderne entreprenørmaskiner. Maskinflåden tæller flere end 450 enheder på bælter og hjul til alle typer anlægs- og byggeprojekter.

130 enheder er udstyret med GPS og bruger 3D-modeller i deres daglige funktion, og alle disse kan logge/måle med maskinerne, så byggeledere senere kan se, hvilke arbejder der er blevet udført og hvor – med en nøjagtighed på plus/minus 3 cm.

Udvekslingen af data mellem kontor og maskine sker via cloud-løsningerne Trimble TCC og Leica Conx.

Det giver overblik over, hvilke datamodeller der uploades i hver enkelt maskine, og på den måde sikrer M.J. Eriksson, at det altid er den seneste revision, der bruges i marken eller på byggepladsen.

De data som M.J. Eriksson indsamler i realtid fra maskiner og landmålere, der arbejder på byggepladsen, reducerer spildtid, og ud over tidsbesparelsen og en øget præcision tilfører automatikken også en positiv påvirkning af det samlede miljøregnskab. Det se bl.a. ved mindre materialeforbrug, mindre slitage på maskiner, reduktion af brændstofforbrug og CO2-udledning og, ikke mindst, et forbedret arbejdsmiljø for maskinoperatøren.

På alle større byggepladser etablerer M.J. Eriksson sine egne basestationer for at minimere fejlkilder og sikre stabil radio- og internetforbindelse til korrektion af GPS-funktionerne i maskiner og landmålerudstyr.

M.J. Eriksson A/S
Brogrenen 10
2635 Ishøj
Ishøj Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71432017
P nummer: 1003178012

Kontaktperson

Diana Skov Sandager
Bid & Communications Manager
+45 21402354 dss@mje.dk

Send til en kollega

0.047