23948sdkhjf

Påfyldning og dosering uden sedimentering  

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanmaster ApS

Når der opstår sedimentation i en doseringsproces, koster det både tid og penge.

 

En stor udfordring for doseringsteknologien i fødevare-, kosmetik- og pharmaindustrien er at dosere faste stoffer uden at beskadige dem. Derudover er der en risiko for, at de faste stoffer vil sætte sig fast under nedetider. Der er altså en risiko for, at der opstår sedimentation i materialet. Hvis dette sker, bliver doseringsenheden tilstoppet og skal adskilles og rengøres helt. Dette afbryder hele doseringsprocessen og koster i sidste ende penge pga. ekstra nedetid.

I samarbejde med ViscoTec kan Scanmaster forhindre, at dette sker. Pharma-dispensere i hygiejnisk design, der overholder alle relevante hygiejneanvisninger, har en ekstra cirkulationsdyse integreret. Den velprøvede progressive hulrumsteknologi gør det muligt at dispensere materialet til at cirkulere lige ind i pumpehuset. Dette betyder, at der ikke skal udføres skylningsprocedurer inden dosering. Derudover forhindrer den ensartede volumenstrøm og det forholdsvis lave tryk sedimentering af de faste stoffer. På grund af den lave forskydning kan de faste stoffer doseres uden at blive beskadiget.

I andre teknologier, f.eks. peristaltiske pumper og stempelpumper, presses eller beskadiges de faste stoffer af for stort tryk. Derudover kan materialet med disse pumper kun cirkuleres i beholderen og fordelingsrøret, hvilket ofte fører til tilstopning af doseringspumpen. Dette skal derefter rengøres i flere skyllecyklusser, og det tager nogen tid, før produktionen kører glat igen.

Fordele ved den progressive hulrumsteknologi:

  • Faststoffer beskadiges ikke under doseringsprocessen
  • Ensartet volumenstrøm forhindrer sedimentering af fyldstoffer
  • Reducerede omkostninger gennem recirkulation af affjedringen i pumpehuset
  • Glat opstart efter produktionsstop

Lær ViscoTec-produkterne og teknologien til din doseringsanvendelse i fødevare-, kosmetik- og pharmaindustrien at kende. Vi ser frem til din forespørgsel.

Ønsker du at vide mere? Så kontakt os på info@scanmaster.dk 

SCANMASTER 
Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Billeder & videoer

hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma hygiejnisk doseringspumpe mad kosmetik hygienic dosing pump food cosmetic pharma

Send til en kollega

0.141