23948sdkhjf

At vælge byggegrund er ikke altid ikke nemt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Vejen Kommune

Da Benny Jensen fra BJ Agro skulle vælge, hvor han skulle bygge sin nye produktions- og lagerhal, tog han Vejen Kommune med på råd

Mulighederne var mange og fordele og ulemper blev vendt og drejet. For kun én ting var sikkert, der skulle bygges i Vejen Kommune. Men placeringen af det nye byggeri kunne være både tæt ved motorvejen, i nærområdet eller hjemme ved privaten.

BJ Agro, der har specialiseret sig i at producere flydende gødning til planteavl, biogas og rensningsanlæg, har indtil nu haft opdelt administration og produktion på henholdsvis landet og ved motorvejen. Efter at have fået belyst de forskellige muligheder, blev placeringen af den nye produktions- og lagerhal dog vedtaget med et stærkt argument. Virksomheden hører nemlig til på landet, og derfor afskrev de placeringen nær en større by eller ved motorvejen. De ville signalere, at de befinder sig samme sted som deres kunder, nemlig på landet, og Hovborg er der, hvor de hører hjemme.

- Vi har haft en rigtig god beslutningsproces. Vejen Kommune var med deres proaktive tilgang med til at hjælpe os med at finde en byggegrund, der passede til vores behov og vores tanker. Modningsprocessen tog lidt tid, men da det blev afgjort, tog det hele pludselig fart, siger Benny Jensen, direktør for BJ Agro.

I efteråret 2019 samlede BJ Agro et team af egne rådgivere og kommunens sagsbehandlere indenfor både planlægning og byggesagsbehandling til miljø- og vejteknikere. Her blev alle tænkelige emner vendt – både i forhold til placering af byggeri, vejadgang, spildevand, timing af byggeprocessen m.v.

Købsaftalen blev underskrevet ved juletid og herefter overgik samarbejdet om byggeriet med BJ Agros rådgiver Tegnestuen Mejeriet og Vejen Kommune. Selvom der kom Corona og Danmark pludselig lukkede ned, så skete det modsatte i byggebranchen. BJ Agros entreprenør Erik Møberg fra Hejnsvig havde fokus på at komme i gang hurtigst muligt, så der skulle indhentes nærmere præciseringer og data, som Vejen Kommune leverede hurtigt og smidigt trods hjemsendelse.

- Det vidner om, at det er engagerede medarbejdere, der yder et højt serviceniveau, og det kan vi som virksomhed i Vejen Kommune ikke andet end at sætte stor pris på, slutter Benny Jensen af.

www.erhvervsvejen.dk 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Vejen Kommune

Rådhuspassagen 3
6600 Vejen
Danmark
Vejen Kommune

Send til en kollega

0.125