23948sdkhjf

Vidste du, at PCB-forurenede gulve kan forsegles?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sealing Group ApS

En måling af indeluften i en etagebygning viste en PCB-koncentration på mellem 1700-2000 ng/m3. Forureningen skyldtes tilstedeværelsen af en voldsomt forurenet gulvkonstruktion.

I Danmark har det kræftfremkaldende stof PCB blandt andet været anvendt i fugeprodukter og termoruder, før stoffet blev forbudt i byggeriet i 1977 på grund af sine skadelige virkninger på mennesker og miljø. 

På trods af, at PCB blev ulovligt at anvende i byggeriet i slutningen af 70'erne, findes giftstoffet stadigvæk i mere end 75% af alle bygninger opført mellem 1950-1970. Dette skyldes blandt andet, at PCB kan brede sig til andre byggematerialer samt inventar. PCB kan derfor forurene i bygningen i mange år, selv efter at primærkilden er fjernet. 

I en etagebygning viste en måling en PCB-koncentration på mellem 1700-2000 ng/m3, hvilket er langt over Sundhedsstyrelsens anbefalede aktionsværdi på 3oo ng/m3. Den høje PCB-koncentration skyldtes tilstedeværelsen af en voldsomt forurenet gulvkonstruktion. 

PCB-koncentrationen i rummet blev nedbragt ved hjælp af ProSeal PCB-forsegler, der i mere end 5 år er blevet grundigt testet i samarbejde med Teknologisk Institut, og stadig bliver det. 

Teknologisk Institut gennemførte målingen i rummet, og de imponerende resultater understreger, at PCB-forsegling med ProSeal er en særdeles effektiv måde at komme PCB-problematikken til livs på.

Se de konkrete resultater for både overflade- og luftmåling i vores referenceblad, som du finder på dette link.

Se mere om PCB forsegling på www.sealinggroup.com

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sealing Group ApS

Roholmsvej 8
2620 Albertslund
Danmark
Sealing Group ApS

Send til en kollega

0.094