23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sundolitt: Grøn Standard fundament til store vinduespartier

Bæredygtigt fundament gør arkitektdrøm til virkelighed.

Store glaspartier er populære hos Familien Danmark. Faktisk kan det være umuligt at få tegninger og energiberegninger til at gå op. Grøn Standard er løsningen, der kan gøre drømmen mulig.

Varmetab gennem vinduer er et stort problem i moderne byggeri. Fundamentløsningen Grøn Standard fra Sundolitt er ofte den eneste løsning, der kan kompensere nok til at få energiberegningen på et nybyggeri til at gå op.

De store partier glas gør det nemlig svært at overholde reglerne for energiforbruget i nybyggeri. Bygningsreglementet skal sikre os god adgang til udsigt og dagslys. Men samtidig skal det forhindre os i at lave for klima-følsomme huse.

 

Arkitekt-vision blev til virkelighed

Arkitekt Martin Kallesø har tegnet mange huse med store vinduespartier. Men da han skulle give sit bud på et 290 kvadratmeter stort hus i Smørum, var det umiddelbart svært at se, hvordan de ønskede store vinduespartier skulle kunne lade sig gøre. 

De mange kvadratmeter vinduesareal ville ikke kunne overholde bygningsreglementet på et almindeligt fundament. Men med Grøn Standard er den samlede isolering så god, at arkitektens vision kunne blive til virkelighed. I hans fortolkning af den omkringliggende arkitektur består indersiden af husets tre længer næsten udelukkende af vinduer.

“For mig skal hvert hus være noget særligt og bidrage med noget nyt. Da jeg skulle tegne huset, lagde jeg mærke til områdets mange smukke, gamle gårde. På en abstrakt måde er huset en parafrase over de gårde, og huset har nu fået en hyggelig gårdsplads til familien,” forklarer han.

Grøn Standard-fundamenter består af isoleringsmaterialet EPS, der er 100 % genanvendeligt. Det reducerer CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.

 

Læs mere om fundamentløsningen Grøn Standard. 

Sundolitt A/S
Krog Skolevej 3
7190 Billund
Billund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35909117

Kontaktperson

AC
Anette Christensen
anette@konceptmarketing.dk

Send til en kollega

0.047