23948sdkhjf

Varmepumper til sommerhuse er ikke nok

| Medlemsnyhed | Indrykket af SolarVenti A/S

Det er blevet meget populært at bruge varmepumper (luft/luft) til sommerhuse de senere år. Det er forståeligt, men ikke uden problemer, hvilket mange sikkert også har erfaret.

Problemet er kort fortalt, at en luft varmepumpe ikke udskifter luften for at drive fugten ud, men blot varmer hovedrummet op, hvor den er monteret.

Varmen når kun delvis ud i de yderste rum, som derfor vil være nogle grader koldere.  Dette kan og vil udløse problemer med fugt i de køligere rum. Det skyldes at selvom det ser fint ud i hoverrummet (stuen fx) og der har man fx 15 grader og 60% fugt på et givet tidspunkt, så vil der ofte være mindst 5 grader koldere i soverum. Bare denne lille sænkning af temperatur vil udløse en stigning i den relative fugt til ca. 80%. Så der vil være en risiko for skimmeldannelse her.

Så når du varmer stuen op med varmepumpe, bør du også opvarme soverum tilsvarende for at undgå fugtophobning der.

Heldigvis har det vist sig sikkert og effektivt at bruge et godt luftsolvarmeanlæg fra SolarVenti til at klare dette uden driftsomkostninger. 

Dette anlæg vil sende en relativ tør og frisk luft ind i huset (hvad varmepumpen netop ikke gør) og trækker fugten effektivt med ud af huset.  Du kan helt slukke for varmepumpen, da en SolarVenti kan holde hele huset tørt uden dens hjælp. Tænd først for den når du kommer til huset – eller start den via mobilen nogle få timer forinden.  SolarVenti’en styres og drives gratis af solen, så den behøver ingen opkald… 

Hvad næsten ingen ved er, at disse anlæg også filtrerer pollen og de fleste røgpartikler bort,

Og, hvad også er vigtigt er, at filtrene i en SolarVenti holdes rene med solens varme – næsten som en slags pyrolyse. Når der slukkes for ventilator i systemet, stiger filtertemperaturen til over 100 grader og har dermed en rensende virkning – altså også godt nyt for allergikere.

En luftsolfanger gør ikke andet end det byggesagkyndige anbefaler i forvejen. Nemlig at den udlufter og varmer. Begge dele anbefales allerede af fagfolk, når der er fugtproblemer i huse og kældre.

Så hvad er egentligt det nye – og er der noget, man skal være opmærksom på med et sådant anlæg?

Når man lukker den opvarmede luft ind i den ene ende af hus/kælder og trækker den mere eller mindre fugtmættede luft ud i den anden ende, skal man være opmærksom på, at fugt transporteres gennem hus eller kælder. Også dette fænomen er kendt blandt fagfolk som ”fugtflytning”. Denne ”flytning” skal ske så hurtigt, at luften ikke når at blive kold igen, og kan tabe den absorberede fugt til fx kolde vægge. 

SolarVentis kraftige ventilator sikrer mod at dette sker. Og du får da løst 2 – 3  eller flere påtrængende problemer i eet hug for små penge. Gratis drift og et anlæg der holder over 15 år inden nogle dele bør fornys.  Anlæg er velegnet for gør det selv folket.

Lokalt forhandles disse anlæg af firmaer, som ses på hjemmesiden www.solarventi.dk

I PDF'en ses et billede af en typisk installation.

Læs desuden Luftsolfanger ABC


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SolarVenti A/S

Fabriksvej 8
8881 Thorsø
Danmark
SolarVenti A/S

Kataloger m.v.

Send til en kollega

0.095