23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan laver du fotorealistiske renderinger direkte i BIM

I Archicad kan du lave smukke visualiseringer med Cinerender, som bygger på renderingsmotoren fra high-end visualiseringsprogrammet Cinema 4D. Sammenlignet med traditionelle visualiseringsprogrammer er det rimelig nemt, enkelt og hurtigt.

Visualiseringer er en vigtig del af BIM. Med Cinerender i Archicad er det muligt at lave "high-end renders" på kort tid. Enhver 3D-visning i Archicad kan renderes som “Photorealistic Render”, og vores ekspert i både Archicad og Cinerender, Thomas Nymann Jensen, har leget lidt med indstillingerne for en god interiør-visualisering, som renderer i en rimelig hastighed. Billedet i toppen af artiklen billede renderes i fuld HD-opløsning på under 2 minutter på en MacBook Pro.

– Det skulle man godt kunne vente på, også selv om billedet lægges på et Layout, så det automatisk opdateres, hvis modellen ændres.  Dette er nok én af de største fordele ved at rendere med Cinerender i Archicad: Man behøver ikke at gemme en JPEG-fil på computeren eller serveren og linke den ind på Layouts, for så at gentage processen, hver gang der er ændringer i modellen. Som alle andre planer, snit, opstalter, mængdeudtræk og 3D Documents, opdateres også visualiseringer direkte i tegningsmaterialet, fortæller Thomas Nymann Jensen.

LÆS OGSÅ: RIIS Retail fokuserer på værdiskabende stemninger

Interiørvisualiseringer kræver omhu 
Scenen er lavet med objekter fra Archicads indbyggede bibliotek, og lamperne er objektet “Spotlamp Wall 24”, der kan indstilles til at oplyse scenen præcis som man ønsker det, hvilket er noget af det vigtigste ved at lave en god interiør-visualisering.

LÆS OGSÅ: Are you ready for Archicad? 

Det kræver lidt viden at opsætte gode visualiseringer i Archicad. Det er umuligt at lave én forudindstilling, som passer til alle interiør-visualiseringer, da vægfarve, vinduers størrelse/placering, solens retning/styrke/farve, mængden af lamper og mængden/farven af møbler kræver justeringer. Dertil er der stor forskel på, hvor lang tid man kan eller vil vente på renderingen, samt hvor kraftig en computer man har til rådighed.

Mere om rendering i Arhchicad?  
Vil du vide mere om at rendere i Archicad, så kontakt GRAPHISOFT Center Danmark for yderligere info her >> 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047