23948sdkhjf

Stigende efterspørgsel på Hörmanns brandsikre produkter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hörmann Danmark A/S

Pr. 1. november 2019 blev det et lovkrav i Danmark at have den europæiske godkendelse for bandsikre døre og porte på plads.

Dermed ophørte de velkendte BD- og BS-klasser med at være gangbare.

Netop derfor har Hörmann Danmark oplevet en kraftig stigning i efterspørgslen af vores døre og porte med brandklassificeringerne Ei2 30c, Ei2 60c, Ei2 90c og sågar Ei2 120c.

Alle har opnået de rette godkendelser, hvad enten det er EN 13241, EN 16034 eller EN 14351-1 eller -2, der skal overholdes.

Hörmanns brandskydeporte leveres desuden med fuld CE-mærkning og DoP-certifikat, og de kan endda leveres med indbygget gangdør, der uden problemer kan godkendes som flugtvej. Gangdøren er nemlig helt uden bundstykke. Porte med motor er heller ikke et problem – de leveres også med fuld godkendelse og overensstemmelseserklæring.

Allerede styr på fremtiden
Siden 1. november 2019 har det ligeledes været et krav, at udvendige døre skal være CE-mærkede iht. EN 14351-1 - og det er Hörmanns ståldøre. Indvendige branddøre leveres iht. EN 16034.

Om et par år vil de indvendige stål- og branddøre også skulle være CEmærket iht. EN 14351-2, og det krav er Hörmann naturligvis klar til.

Dørene fås også dB-mærket, røgtætte og/eller som sikringsdøre i RCklasserne. RC-klasserne, som er europæiske Resistance Classes, kan man lige så godt vænne sig til - for de kommer snart til at erstatte de kendte SKAFOR og F&P klasser. Også her er Hörmann med fra start.

Er du i tvivl, kan du altid spørge Hörmann til råds om, hvilke kombinationer og hvilke krav man skal være opmærksom på.

Med øje for det æstetiske udtryk
Både brandskydeportene og de hængslede døre fås i to overflader. Den symmetriske opbygning af brandskydeportene gør, at de falder meget flot ind i byggerier, hvor der stilles høje krav til det æstetiske udtryk. Der er endda mulighed for at skjule brandskydeportene bag nichespjælde, der skjuler porten og dens køreskinne og labyrinter. Løsninger der f.eks. er brugt i Alsion i Sønderborg og Radisson Red i Aarhus.

Så kontakt Hörmanns specialister for at få dine brandsikre produkter fra én og samme leverandør – med styr på mærkningen!


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hörmann Danmark A/S

Normansvej 6
8920 Randers NV
Danmark
Hörmann Danmark A/S

Send til en kollega

0.095