23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mester vendte tilbage til mureriet og til Weycor

Brian Thomsen startede forfra som selvstændig murermester efter halvandets års pause

Skomager har han aldrig prøvet at være. Alligevel følger Brian Thomsen nu devisen ”Skomager bliv ved din læst”. Derfor blev det også til en kort karriere som salgskonsulent med vinduer i salgsmappen. Nu er han tilbage ved mureriet, efter at han og fru Lisbeth besluttede at starte egen murerforretning – for anden gang. Det med vinduerne var ikke sagen. Han har det langt bedre som selvstændig murermester, nu med firmaet Randbæk Murerforretning ved Spjald i det vestjyske.

Når det kommer til det nødvendige maskineri til de mange store og små opgaver ude på byggepladserne, holder han sig også til det kendte. Så da der stod en lille gummihjulslæsser på indkøbslisten, holdt han sig også til det sikre.

”Jeg kiggede længe for at finde den rigtige maskine. Men jeg har haft Weycor tidligere, og jeg vidste, at de har godt med kræfter til at klare de opgaver, vi har. Herhjemme med fyldning af trailere og ude med materialer, når vi skal støbe. Så jeg tog en snak med distriktschef Hugo Sterring hos Scantruck, og så blev vi enige om en Weycor AR320”, fortæller Brian Thomsen.

Den 2700 kg tunge Weycor har en tippelast på 1512 kg, og den trecylindrede motor byder på 25 hk.

 

Solgte til kompagnon

Mens murermesteren i Spjald tidligere havde 25 mand på lønningslisten, har han sænket barren til to svende og en lærling, foruden mester selv og Lisbeth Thomsen til at klare det administrative.

”Jeg startede første gang som selvstændig murermester i 2003, efter at jeg var udlært hos Ørnhøj Murerforretning. Firmaet voksede, og i 2012 fik jeg en kompagnon. I 2017 mente jeg, at det var tid at prøve noget andet, og jeg solgte min del af virksomheden til min makker og begyndte altså at sælge vinduer. Halvandet år efter kunne jeg se, at jeg skulle tilbage til det selvstændige liv”, siger Brian Thomsen.

I dag er kompagnonen så fruen i huset, Lisbeth Thomsen.

”Det er vigtigt for os, at vi leverer godt håndværk og overholder vores aftaler og tider. Vi forsøger at holde os lokalt, og vi har det fint med både at lave større villaer, store tilbygninger til stalde, renovering af badeværelser og små reparationer. Vi laver typisk et par parcelhuse om året, og vi har netop lavet tre udlejningsboliger i Spjald. Der er det både støbe- og murerarbejdet, vi tager os af”, forklarer Brian Thomsen.

 

Finsk specialitet

Randbæk Murerforretning har i øvrigt en specialitet i at bygge finske masseovne. Det er stenovne, der både kan opvarme hjemmet, men samtidig også kan bruges til at lave mad og bage i.

”Som oftest tænkes en finsk masseovn ind i projektet, når man renoverer et ældre hus. Den er et godt alternativ til traditionel opvarmning”, siger Brian Thomsen.

Randbæk-murermesteren er i øvrigt ikke kun kendt i det vestjyske for sine evner med murerskeen. I adskillige år har Brian Thomsen været en kendt skikkelse i fodboldkredse. Han er træner for Spjald Idrætsforenings hold i serie 2 og har selv en fortid som aktiv både i Jyllandsserien og Danmarksserien for Vildbjerg IF.

Scantruck A/S
Katkjærvej 5
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12485409
P nummer: 1003713224

Kontaktperson

EB
Else Bach
Marketingkoordinator
+45 96147103 else@scantruck.dk

Send til en kollega

0.047