23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Foldeglas giver livskvalitet på Plejecenter Holmegården

Foldeglas på altanerne har sat gang i udelivet på plejecenter Holmegården. De ældre demente beboere får mere dagslys og kan nyde udelivet uden træk og støj. Det øger livskvaliteten og styrker døgnrytmen med mere dagslys.

Plejecenter Holmegården i Vejle blev bygget i 2006, men har haft problemer med indtrængning af vand. I forbindelse med udbedringerne af skaderne valgte bygherren at få inddækket altanerne på de 132 plejeboliger og fællesrum. Alumentdk vandt opgaven og har leveret en hel ny facadebeklædning samt foldeglas til de mange boliger.

-        Vi demonterede alle værn, satte nye værn op med foldeglas og monterede en helt ny facadebeklædning, som vi specialdesignede til plejecentret. Det gik virkelig godt med projektet. Vi fik optimeret processen så meget, at vi var færdige et halvt år før tid, siger direktør i Alumentdk Lars Bomholt.

Dagslys og udeliv

På Holmegården har de nye altaner højnet det arkitektoniske udtryk og forbedret beboernes livskvalitet betydeligt. Foldeglasset betyder, at beboerne kan bruge deres altan en større del af året og kan få frisk luft uden at sidde i træk. I stedet for at sidde direkte i kulden får beboerne opvarmet frisk luft ind udefra. Det giver en langt bedre komfort.

-        Foldeglasset betyder, at altanen kan nydes en langt større del af året. Det har utrolig stor betydning for de ældres velvære. Jo mere dagslys demente får, jo bedre bliver de til at orientere sig i deres hverdag. Ligesom dagslys er med til at stimulere døgnrytmen, så du sover bedre, siger Lars Bomholt.

Mindre støj

Holmegården ligger tæt på havnen, hvor der foregår en masse aktiviteter, som giver støj i løbet af dagen. Takket være foldeglasset er det muligt at lukke af for de generende lyde, så det er lettere at føre en samtale på altanen – særligt med et høreapparat. Foldeglasset reducerer nemlig støjen udefra med 10dB, hvilket svarer til en halvering af støjen.Foldeglasset fungerer også som et ekstra lag isolering på lejligheden, så indeklimaet bliver bedre.

De gode erfaringer med foldeglas kan overføres til seniorboliger og bofællesskaber, hvor der er brug for fælles overdækkede udearealer. Her tilbyder Alumentdk foldeglas, udestuer og pergolaer i glas til de udendørs rum.

-        Vi oplever stor interesse for overdækkede uderum til de mange seniorboliger og bofællesskaber, som ser dagens lys i disse år. Uderummene er et godt sted at møde sine naboer uformelt og få det sociale brændstof, der giver energi til dagen, slutter Lars Bomholt.

Se Alumentdks altanlukninger her

Alumentdk
Albuen 4B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41423870

Kontaktperson

LB
Lars Bomholt
Salgschef
+45 60811601 lb@alumentdk.dk

Send til en kollega

0.047