23948sdkhjf

Nu bliver online forbrugsmåling et lovkrav med EED

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er ved at være slut på at aflæse sin måler fysisk og den store usikkerhed det indebærer, at man ikke nøjagtigt får sit forbrug afregnet hver måned.

Nu bliver online forbrugsmåling et lovkrav med EED (energieffektivitetsdirektivet) - og det skal vi kigge lidt nærmere på her. Hvad har det at sige for dig, der er lejer eller udlejer?

Mod en grønnere fremtid
Det er ingen tvivl om, at en grønnere fremtid også indebærer et langt mere effektivt energiforbrug, men for at det skal kunne ske, skal vi også være bedre til at måle vores forbrug på en langt mere præcis måde. Det er heldigvis muligt med dagens teknologi at få et nøjagtigt forbrugsregnskab.

Det indebærer blandt andet, at alle manuelle målere skal udskiftes til fjernaflæsning inden 2027. Den udvikling er allerede i gang, og i Danmark har langt de fleste fået udskiftet sin manuelle måler til en måler, der kan fjernaflæses nøjagtigt og effektivt. EED ønsker at sikre en grøn udvikling i energiforbrug, og de nye regler er derfor også helt i klang med FN’s globale mål. Dette bliver fremtidens forbrugsmåling.

Følg dit forbrug
Hvorfor er det så vigtigt? Det at man kan følge med helt præcis i sin måler og lave sin egen forbrugsmåling, er nemlig meget essentielt for forbruget i sig selv. Det handler om, at vi bliver bevidste omkring vores forbrug, og hvis du er udlejer, så er det også et praktisk værktøj for beboerne, at de kan følge med i sit forbrug. Det betyder langt større gennemsigtighed i forbindelse med forbrugsmåling, og det er vigtigt for forholdet mellem udlejer og lejer.

Derudover, så kan det at følge med i forbruget også påvirke vores vaner. Vi bliver lige pludseligt bevidste omkring, hvad det er, der bruger meget energi – og hvor meget vi kan spare, ikke blot energimæssigt, men også økonomisk, hvis man tænker lidt mere over sit forbrug, end man måske før har været vant til.

Fordele med forbrugsmåling
Udover at de nye regler i henhold til EED opfordrer til, at man bliver mere bevidst omkring sit forbrug, så har et nøjagtigt forbrugsregnskab og effektiv forbrugsmåling også andre fordele. Når flere boliger og erhvervsmål bliver EED-klare, så alt bliver fjernaflæst, får man meget mere kontrol over sit forbrug. Det kan virke som en uhåndterlig størrelse, når man ikke har klare tal og oversigter over, hvordan energiforbruget reelt set ser ud. Den bevidstgørelse som vi har nævnt, er derfor en stor og tydelig del af EED-direktivet for en grønnere fremtid.

Med et bedre overblik over eget forbrug, eller den bolig eller bygning, man administrerer, så er der meget bedre chance for, at man kan implementere smartere og mere energibesparende løsninger, og derfor få et lavere energiforbrug i sidste ende. Via apps og webportaler kan forbrugerne i form af beboere eller lejere, også selv enkeltvis følge med i sit eget forbrug, og justere derefter. Dette kan være en afgørende faktor for, at vi ændrer adfærd i forbindelse med energiforbrug i fremtiden, og det er også formålet med EED-direktivet. Man kan gå i gang allerede nu og få et detaljeret forbrugsregnskab fra Brunata.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094