23948sdkhjf

Vælg de rigtige skruer til terrassebrædder i hårdttræ

| Medlemsnyhed | Indrykket af ITW Construction Products ApS

At vælge træbrædder til sin terrasse kan være en stor beslutning, for der kan være mange faktorer, som spiller ind, når den nye terrasse skal bygges.

Afgørende for beslutningen kan både være økonomi, udseende og holdbarhed. Hvis holdbarhed og udseende har den største betydning, så falder manges valg på hårdttræsbrædder. Men nogle glemmer måske, at det ikke er alle skruer, som passer til denne slags træ.

Hårdttræ har mange gode egenskaber, og inden for terrasser er det det absolut bedste slags træ. Hårdttræ er meget holdbart, og mange terrasser bygget af hårdttræ kan holde i årtier. Udover dette er hårdttræ modstandsdygtigt over for insekter, fugt og svampeangreb. Dette gør træet meget populært blandt håndværkere og DIY-folk, når de skal bygge terrasser.

Den rigtige skrue kan være lige så vigtig som træbrædderne

Men at vælge det rigtige slags træ til sin terrasse er ikke det eneste, som har en betydning i forhold til, hvor længe ens terrasse holder. At vælge de rigtige skruer kan være mindst lige så vigtigt, for i sidste ende er det disse, som holder sammen på hele terrassen.

Der findes mange forskellige skruer til terrasser, men mange af disse passer nødvendigvis ikke til hårdttræ. Hårdttræ er, som ordet indikerer, hårdt træ, og træet er derfor hårdere og tungere end andre typer af træ. Af den grund skal der forbores i træbrættet, før skruen kan monteres. Dette er vigtigt, da træet ellers kan risikere at flække, eller skruen kan knække ved iskruning.

Specielt udviklet til hårdttræ findes blandt andet skruen DECK HE+ fra NKT Fasteners. Skruen er specielt anbefalet til hårdttræ, og både skruens holdbarhed og styrke er helt i top. Samtidig har DECK HE+ et smalt cylinderhoved, som overflødiggør behov for undersænkning af skruen. Hovedet er nemlig 35 procent mindre end på en traditionel skrue og sikrer dermed en flot og diskret finish på terrassebrædderne.

DECK HE+ er specifikt konstrueret med ekstra topgevind øverst på stammen, som gør, at hele skruens stamme låser det monterede emne i træunderlaget, hvilket sikrer den stærkest mulige montage af brædderne.

Syrefaste skruer er oftest det bedste valg

Mange hårdttræsproducenter anbefaler syrefaste skruer til hårdttræ, hvilket gør DECK HE+ ideel til hårdttræ, da skruen er lavet i syrefast rustfri Kv. A4, som gør produktet helt perfekt til montage af hårdttræsterrassebrædder i det uforudsigelige danske vejr.

Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke skruer der anvendes til terrassebrædder i hårdttræ. Kombinationen af hårdttræ og DECK HE+ skruen er derfor et perfekt match til en holdbar og modstandsdygtig terrasse.


Kommentarer

Regnar arboe
Kan disse skruer med fordel bruges i thermo Wood terrassebrædder?

Sofie Ravn Jørgensen
Hej Regnar.
De kan både bruges i thermo ask og i thermo fyr. Dog vil vi anbefale at vælge en alm. undersænket skrue til thermo fyr og ikke vores Deck HE+, da der helst skal være lidt højere densitet i træet, som der f.eks. er i ask. Jeg håber, det besvarede dit spørgsmål godt nok.

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ITW Construction Products ApS

Gl Banegårdsvej 25
5500 Middelfart
Danmark
ITW Construction Products ApS

Send til en kollega

0.125