23948sdkhjf

De har 11 grusgrave – forhandler om to mere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scantruck A/S

JJ Grus håndterede omkring 4,5 millioner tons materialer i 2020

Nogle samler på frimærker, andre på mønter eller sommerfugle. Ejerne af råstofvirksomheden JJ Grus opererer i en noget større målestok: De samler på grusgrave og tonstunge sortereanlæg. Og har tilmed specialiseret sig på de sidste. De skal være irske og hedde McCloskey.

Beholdningen af McCloskey-maskiner er netop øget til nu 12. Grusgravene har selskabet 11 af, men med stærkt kik på yderligere et par stykker, som der forhandles om.

Hovedadressen er Kalbygård Grusgrav ved Låsby øst for Silkeborg. Og så har JJ Grus altså også grusgrav-adresser 10 andre steder i Nord- og Midtjylland.

 

Noget med tillid

Kenny Jensen er medejer af JJ Grus, som er en del af Kristian Rytter-koncernen. Hans makkerskab med entreprenør Kristian Rytter er lidt specielt og bundet op på masser af dialog og gensidig tillid. I fjor fyldte Kristian Rytter 60 år og havde tillige 25-års jubilæum med sin virksomhed. Driften af grusgravene klares imidlertid af Kenny Jensen, som nyder stor tillid hos sin ældre forretningspartner.

Da Kenny Jensen senest gik på grusgrav-indkøb og hentede Tirstrup Grusgrav nord for Ebeltoft ind i koncernen, lavede han handelen, mens Kristian Rytter slet ikke var hjemme. Han var taget på krydstogt i sikker forvisning om, at råstof-delen var i gode hænder hos Kenny Jensen.

”Det er i høj grad noget med tillid. Det samme gælder, når jeg køber nye sortereanlæg. Det er næsten blevet en vane, at det skal være McCloskey, som produktchef Morten Gren Pedersen hos importøren, Scantruck, forsyner os med. Jeg har kendt Morten siden 2007, og de seneste tre år har jeg slet ikke spurgt om prisen på maskinerne. De sidste mange handler har vi ikke skrevet ned på papir. Hvis man har en aftale, så har man en aftale. Når begge parter holder det, så fungerer det”, fastslår Kenny Jensen.

 

4,5 millioner tons

Den første McCloskey blev købt til JJ Grus i 2012. Dengang havde Kristian Rytter kun to grusgrave. I 2016 blev Kenny Jensen medejer af virksomheden, og det satte gang i noget. Antallet er løbende øget til de nu 11 grusgrave, som der hentes store mængder råstoffer ud af. Alene i 2020 håndterede JJ Grus i omegnen af 4,5 millioner tons materialer.

Med enkelt undtagelse er samtlige McCloskey-sorterere af den 34 tons tunge model S190. Den er den næststørste todækker i den irsk/canadiske producents serie af mobilsigter. JJ Grus har også en lidt mindre S130 mobilsorterer. Og så er der i øvrigt også yderligere nordirsk repræsentation hos JJ Grus. Råstofvirksomheden har også forsynet sig med to McCloskey-stakkebånd.

 

 Billedtekster:

 1. Der står McCloskey på ikke færre end 12 maskiner hos JJ Grus, efter at yderligere en er sat i drift.

 2. Kenny Jensen (til højre) og Scantrucks produktchef for McCloskey, Morten Gren Pedersen, holder øje med, at alt kører som det skal.

 3. Fuld gang i produktionen af materialer i en af råstofkoncernens mange grusgrave. En ny McCloskey S190 er fulgt i halen af mange andre af samme type mobilsigter.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scantruck A/S

Katkjærvej 5
7800 Skive
Danmark
Scantruck A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094