23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Endnu en ny maskine gør vejstriber mere miljøvenlige

Eurostar har fokus på den grønne omstilling og investerer løbende i biler og maskiner, som gør udlægningen af vejstriber mindre miljø- og klimabelastende.

Nu har Eurostar fået endnu en miljøvenlig stribemaskine, som også gør arbejdet hurtigere og mindre slidsomt for medarbejderne. 

Allerede i 2020 fik Leif Nielsen og hans team en spritny stribemaskine, eller en såkaldt trækker med tilhørende trailer, som opfylder de nyeste miljømærkekrav til arbejdskøretøjer i og omkring København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg. 

I begyndelsen af 2021 har også Herkus Strumskis og hans team fået en ny stribemaskine. Begge maskiner kommer til at køre ud på opgaver fra Eurostar Danmarks nordjyske afdeling i Aalborg. 

Der er stolthed hos Eurostar over de nye trækkere og trailere. Trækkerne kører med nye motorer og lever op til europæiske regler om at være mere brændstofbesparende, så de forurener mindre. Trailerne er bygget helt fra bunden efter Eurostars egne specifikationer. 

Fire isolerede gryder og nye oliefyr giver større produktionskapacitet
Ligesom Leifs trailer har Herkus’ nye trailer også fire store gryder, som varmer materialet til vejstribemarkeringen op til over 190 grader. Selvom gryderne forurener mindre, så har de også en større produktionskapacitet.  

”Traileren har helt nye oliefyr og gryder, så vi får en hurtigere opvarmning af det materiale, som bruges til vejmarkering. En god isolering forhindrer store varmetab, sådan at vi forurener mindre,” siger Eurostar Danmarks administrerende direktør Jesper Wraae-Bess og tilføjer: 

”Desuden havde de gamle trailere kun to gryder, så nu kan medarbejderne udlægge langt mere vejmarkering på kortere tid.” 

Markant forbedring af arbejdsmiljøet 
Allerede sidste år, da den første af de nye stribemaskiner kom i drift, var der stor begejstring hos medarbejderne:

”Vi har fået styr på forureningsniveauet og sørget for, at vi også kan udlægge vejmarkering i byerne, så det er meget positivt. Jeg er også meget begejstret for den nye kran, der er på traileren. Den bruges til at løfte sække med vejstribemateriale op i gryderne. Før skulle vi selv løfte sækkene op i gryderne, så det gør en kæmpe forskel for kroppen, der undgår at blive slidt ned,” sagde Leif Nielsen, der som den første kom til at udlægge vejmarkering med en af de nye stribemaskiner.    

Fart på udlægning af LongDot
De nye maskiner egner sig til at udlægge alle former for vejstriber – herunder også Eurostars banebrydende vejstribe LongDot, som Eurostar oplever stor efterspørgsel efter: 

”LongDot har en høj refleksion i vådt føre, der medvirker til bedre synlighed, fordi stribens mønster reflekterer billygterne. Samtidig ligger LongDot-prikkerne i forbandt, hvilket resulterer i en støjreducerende vejstribe. Desuden opnår vi 50-60 procent længere levetid med LongDot-kørebaneafmærkning, da afmærkningen er tykkere end normalt. Derfor er LongDot blevet meget populær på rekordtid,” siger administrerende direktør hos Eurostar, Jesper Wraae-Bess.

Saferoad Services A/S
Tigervej 12-14
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26994896
P nummer: 1010287061

Send til en kollega

0.063