23948sdkhjf

BIM, digitalisering og kompetenceløft i infrastrukturbranche

| Medlemsnyhed | Indrykket af Molio

Vejdirektoratet, Banedanmark, Metroselskabet, Femern, Sund & Bælt og Københavns Kommune styrker samarbejdet om BIM infra.dk. Målet er at effektivisere infrastrukturbranchen ved at højne niveauet for BIM og digitalisering.

Både Molio og brancheorganisationerne bidrager i udviklingssamarbejdet. Derudover lancerer Molio en ny uddannelse som IKT-leder i anlæg.

Læs om uddannelsen IKT-leder i anlæg her

Infrastrukturbranchen står foran en markant digital transformation. Der er flere store anlægsprojekter i gang og behovet for fælles standardiseret tilgang til håndtering af information ved projektering og anlæg er stort. Et udvidet branchesamarbejde, BIM Infra.dk, skal højne niveauet for BIM og digitalisering i infrastrukturbranchen.

Samarbejdet skal bidrage til en fælles udvikling, hvor flere udnytter teknologiens muligheder og i fællesskab opnår en digital transformation af infrastrukturbranchen:

- Vi er glade for at være med i dette spændende samarbejde, der skal styrke brugen af BIM i infrastrukturprojekter og udvikle standarder til fælles fordel. Molio har mange års erfaring med processer og metoder vedrørende BIM og vi arbejder intensivt med udbredelsen af bl.a. IKT-værktøjer, standarder og best practices i bygge- og anlægsbranchen. Derfor bakker vi 100 % op om initiativet og ser frem til at bidrage med den viden, vi har, siger Bjarke Fjeldsted, udviklingschef i Molio.

Se Vejdirektoratets pressemeddelelse om samarbejdet

Kompetenceløft i branchen
Sideløbende har Molio netop færdiggjort en 3-dages uddannelse med fokus på anvendelsen af IKT på anlægsprojekter. Underviserne er fra Vejdirektoratet, BIM Infra.dk, Aarsleff, Sweco m.fl.

Uddannelsen IKT-leder i anlæg ruster kursisterne til at håndtere den digitale transformation og de nye krav, der følger med i anlægsbranchen. Uddannelsen giver kompetence til at forestå IKT-ledelsen i anlægsprojekter – så kursisterne og deres virksomheder og de enkelte projekter får det maksimale udbytte af IKT.

Læs mere om IKT-leder i anlæg 

Tilmeld dig Molios Nyhedsmail her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Molio

Lyskær 1
2730 Herlev
Danmark
Molio

Send til en kollega

0.078