23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Cirkulær økonomi driver udviklingen af produkter

Overfladebehandlingsprodukter og -ydelser gør det muligt for kunderne at opnå cirkulær økonomi i praksis

Hos Teknos fremmer vi cirkulær økonomi, og vi udvikler vores ressourcemæssige operationer. Miljøværdier og ressourceeffektivitet er grundlaget for nye produkter og ydelser, der snart introduceres på markedet.

Overfladebehandling som en ydelse, anvendelse af industrielle biprodukter, forskning i brugen af cirkulære råstoffer og udvikling af overfladebehandlings-produkter, der er egnet til genanvendelse af et slutprodukt. Dette er et par eksempler på projekter i Teknos, der er relateret til cirkulær økonomi.

Teknos udvikler sammen med industripartnere overfladebehandling til papir og pap, som mindsker anvendelsen af plast. I dette eksempel på cirkulær økonomi fra virkelighedens verden udvikler virksomhederne nye fugt- og fedtbestandige overflader til fødevareemballage og engangsservice fremstillet med såkaldte barriereovertræk, der erstatter problematisk plastfilm. De nye barriereovertræk vil for det første være designet til nem genanvendelighed, dernæst indeholder de biobaserede materialer og i sidste ende er de biologisk nedbrydelige.

“I øjeblikket er de største udfordringer ved udvikling af biobaserede overflader at finde ensartede råvarer, der passer til forsyningskæden, og tilgængeligheden af råvarer,” siger salgsdirektør Tuomas Aspiala, Teknos.

Et biobaseret råstof til overfladebehandling, vi undersøges, er lignin. Det er vedvarende og let tilgængeligt og er et biprodukt fra forskellige industrier såsom papirmasseindustrien. Lignin, der ikke kan genbruges, brændes i øjeblikket for at generere energi.

Fra biprodukter til råstoffer 

 

 

Teknos A/S
Industrivej 19
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85551612
P nummer: 1003213320

Send til en kollega

0.048