23948sdkhjf

Kemi i sommer eller vinter - hvad skal der huskes?

| Medlemsnyhed | Indrykket af C-TV Technology A/S

Når man bruger kemi skal man altid være forsigtigt, men vidste du, at der også er store forskelle angående håndteringen af kemi i sommer eller vinter?

Der er meget at tænke på når man skal bruge kemi, og så er der også forskelle mellem sommer og vinter. Først skal der forklares nogle vigtige begreber. 

Hvad er Pot Life? 

Pot Life beskriver tidsrummet hvori man kan lægge på farvelæg eller kemisk belægning. Pot Life begynder når blandingen er fremstillet, og slutter når man ikke længere kan lægge på blandingen. 

Hvad er Geltid?

Geltiden af et produkt beskriver tidsrummet man har hvori blandingens viskositet tillader, at man nøjagtigt kan lægge på belægning eller farvelag, før blandingen bliver for tyk. 

Såvel Pot Life som Geltiden forandrer sig afhængig af produkttemperatur. Derfor findes der produkter, som er særlig fremstillet til brug i sommer eller vinter. Uafhængig af om det drejer sig om sommer-eller vinterprodukter, anbefales at produkttemperatur af kemi ligger mellem 18 og 23°C. Når produkttemperaturen ligger under 10°C, så bliver den kemiske proces langsommere end normalt. Ligger produkttemperaturen under 5°C, så er det forventet at den kemiske proces kommer helt i stå. Produkttempteraturen kan påvirkes af strålevarme og UV-lys. Det er bedst at lade kemiske produkter stå i skyggen når man bruger dem. 

Så er der selvfølgelig også forskelle mellem de forskellige slags kemiske produkter. Silikat kemi vinter - som bruges til korte strømper - har et Pot Life mellem 9 og 11 minutter, og en Geltid mellem 13 og 15 minutter. Hærdningstiden ligger mellem 50 og 60 minutter. Silikat kemi sommer, derimod, har et Pot Life mellem 15 og 16 minutter, og en Geltid mellem 25 og 27 minutter. Om sommeren ligger hærdningstiden mellem 60 og 70 minutter. 

Hvis du har flere spørgsmål angående emnet, som ikke bliver svaret på vores hjemmeside, så kan du gerne kontakte os på +45 2060 3018, eller skriv til os på md@c-tv.dk.

Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i fem hovedkategorier: TV-inspektion, Spul&Sug, Spor&Søg, No Dig, og Andet Udstyr.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
C-TV Technology A/S

Porsvej 9
9000 Aalborg
Danmark
C-TV Technology A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109