23948sdkhjf

Fremtidens anlægsgartner er grøn – og eldreven

| Medlemsnyhed | Indrykket af OKNygaard A/S

Hos OKNygaard bliver en stadig større del af virksomheden eldreven. Bedre arbejdsmiljø, lydløs drift og en markant CO2-reduktion gør el-drift til førstevalg.

OKNygaard har siden 2018 arbejdet med konverteringen af håndholdte maskiner til el. Ved udgangen af 2022 vil konverteringen være gennemført i alle elleve driftsafdelinger. De seneste års forbedringer af bl.a. batterikapacitet, batterilevetid og motorkraft har gjort eldrevet materiel langt mere tilgængeligt i branchen. Virksomhedens konvertering til el-værktøj sparer cirka 26 ton CO2 årligt, hvilket er en reduktion på 95%.

 

Til gavn for klima, medarbejdere og kunder

Direktør Kim Aaskov, der er ansvarlig for virksomhedens mange hundrede driftsfolk, forklarer, at OKNygaards målsætning både handler om at mindske CO2-aftrykket, men i høj grad også om at skabe et bedre arbejdsmiljø.

’’El-værktøj giver medarbejderne en større frihed, som de ikke har, når ledningen begrænser mobilitet og rækkevidden. Samtidig er el-værktøj nærmest lydløst og lettere at bære rundt på, hvilket giver et langt bedre arbejdsmiljø. De afgiver 45% færre vibrationer og ingen skadelige benzindampe, så man kan arbejde ubesværet i længere tid’’, forklarer Kim Aaskov.

For kunderne vil konverteringen til eldrevet materiel også være en gevinst, da maskinerne larmer væsentligt mindre og giver færre eller ingen støjgener. Det betyder bl.a., at OKNygaard kan udføre opgaver i byerne tidligt om morgenen uden at forstyrre de mange omkringliggende boliger og på hospitaler, hvor patienterne ikke må forstyrres. Kunderne efterspørger også i højere grad eldrevet materiel, siger Kim Aaskov. 

 

Landsdækkende flådestyring øger bæredygtigheden

Hos OKNygaard er alt værktøj udstyret med sensorer, som løbende opsamler data. Det betyder bl.a., at virksomheden har fuldt overblik over, hvor meget hver enkelt stykke værktøj bruges og slides.  

’’Helt præcist kan vi se, hvor mange timer hver maskine har været i anvendelse og så kan vi sørge for service og udskiftning af netop de maskiner fremfor at udskifte maskiner, som sagtens kan bruges et år mere’’, fortæller Klavs Thorsø Nielsen, der er indkøbschef hos OKNygaard. 

Med landsdækkende flådestyring øges udnyttelsesgraden på maskinerne og levetiden forlænges, hvilket sikrer et mere bæredygtigt indkøb og forbrug. El-værktøj har ikke sliddele og skal generelt udskiftes sjældnere end konventionelle benzindrevne maskiner. 

’’Vi føler et ansvar for at gå forrest i omstillingen til mere klimavenlig grå og grøn drift. Derfor går vi meget op i at følge udviklingen på markedet, så vi kan afprøve nye idéer og maskiner. Med et landsdækkende flådestyringssystem kan vi hurtigt se, hvad der virker og hvad der har den største reduktion af vores CO2-aftryk’’, afslutter direktør Kim Aaskov.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
OKNygaard A/S

Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand
Danmark
OKNygaard A/S

Send til en kollega

0.095