23948sdkhjf

Metal - et bæredygtigt valg

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAMPA ApS

DAMPA, den kompetente og erfarne virksomhed, der er kendt verden over for sine nedhængte metalloftsløsninger, sætter fokus på den lange levetid for aluminium og stål, der er en gevinst for planeten og miljøet.

Hos DAMPA, der kan fejre 70 års jubilæum i september, er der stor fokus på, hvordan virksomheden påvirker omverdenen. Alt hvad de foretager sig, er med på fokus på at forbedre den verden, vi lever i – både for mennesker, samfundet og miljøet.

Stål og aluminium er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet” siger Michael Nykjær, adm. direktør i DAMPA. Han fortæller videre: ”Stål og aluminium er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet. Vi kan ved relativt få ressourcer genanvende materialerne igen og igen uden at forlade det bæredygtige cirkulære kredsløb”.

For DAMPA betyder det, at loftløsningernes materialer kan genanvendes tæt på 100 % og blive til et nyt produkt, hvilket giver en stor ressourcebesparelse. Det er dog ikke kun råvarerne, der genbruges. På grund af lofternes kvalitet og lange levetid, på minimum 50 år, kan loftløsningerne tages ned og bruges igen. Der er bygninger, der har DAMPA-loftsløsningerne hængende helt tilbage fra 1950’erne, hvor lofterne stadig bidrager til det gode indeklima og hvor der stadig er let adgang til vedligeholdelse over loftet.

’Reduce – Reuse – Recycle’
Den fynske virksomhed har godt gang i deres bæredygtighedsproces, hvor de med udgangspunkt i tankegangen ’reduce – reuse – recycle’ løbende optimerer og udvikler deres løsninger for bl.a. at nedbringe materialeforbruget og minimere spild uden at gå på kompromis med robustheden eller den akustiske effekt.

Vores fremtid afhænger af vores handlinger her og nu. Vi har derfor sat stort fokus på regenerativt design, og genanvendelighed ved både vores råmaterialer og det færdige system” fortæller Michael Nykjær, og fortsætter ”vores lofter har en levetid på minimum 50 år, og pga metallets robusthed er det faktisk muligt at loftløsningen nedtages og bruges ved et andet projekt, uden behov for nye ressourcer til produktionen”.

Som klimabevidst partner kan DAMPA bidrage til miljøcertificerede byggerier, hvor de har miljøvaredeklarationer, EPD’er, på alle deres lofttyper i stål og aluminium inklusiv klimaloft.

Læs mere om DAMPAs forskellige bæredygtighedstiltag på deres hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAMPA ApS

Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Danmark
DAMPA ApS

Send til en kollega

0.125