23948sdkhjf

Kender du reglerne for luftgevær?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Kender du reglerne for, hvornår man må købe et luftgevær uden jagttegn, og hvornår man ikke må? Det kan man blive klogere på i denne artikel, hvor reglerne for luftgeværer gennemgås.

Et luftgevær kan benyttes i adskillige sammenhænge; til hobbybrug, ved skydekonkurrencer eller på jagt i skoven, og derfor er der også forskellige regler, der skal følges, i disse sammenhænge.

Reglerne er nemlig ikke ens, og det kræver forskellige tilladelser at erhverve sig et luftgevær hvis man skal bruge det til andet end hobbybrug. Denne artikel vil gennemgå de forskellige regler, der er, ved de forskellige hensigter man kan have med et luftgevær. 

Reglerne for køb af luftgevær til hobbybrug
Når det gælder luftgeværer til hobbybrug, kan man eksempelvis bruge et luftgevær i forbindelse med almindelig målskydning efter dåser eller skydeskiver, og her er særligt ét slags luftgevær godt at bruge; nemlig med 4.5 kaliber.

Når man tilegner sig et luftgevær af 4.5 kaliber, betyder det, at den hagl, som der skydes med, er 4.5 millimeter. Disse luftgeværer kan købes i diverse byggemarkeder af alle over 18 år, fordi de ikke kræver en våbentilladelse at eje eller at bruge. 

Denne type luftgevær er let at benytte, og er især godt til begyndere, der gerne vil lære at skyde. 

Når du går på jagt eller skyder ved konkurrencer
Ved jagt eller konkurrenceskydning, skal man som regel op og have fat i “en af de tunge drenge” som altså er over 4.5 kaliber. Typisk vil man skulle lede efter et luftgevær af kaliber 5.5, som altså kan skyde med hagl på 5.5. millimeter, hvis man har til hensigt at bruge det på jagt eller ved skydekonkurrencer.

Man skal være over 18 år, have jagttegn eller have våbentilladelse for at kunne købe et luftgevær over 4.5 kaliber, idet haglen, som benyttes ved skud, er så stort, at det kan dræbe dyr på størrelse med fugle og rotter. 

Derudover bliver de forskellige luftgeværer også tungere, jo større kaliber der skydes med. Det kræver, at man har lidt mere erfaring med skydning, og at man har et bestemt formål med sin skydning, såsom konkurrencer eller jagt. 

Køb luftgeværer til dit behov
Hvis du stadig mangler erfaring, er Actionshoppen.dk tilgængelige for kyndig vejledning og gennemgang af diverse luftgeværer. Køb billig luftgevær hos Actionshoppen og find ydermere dit nye luftgevær til en rigtig fin pris.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.11