23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få styr på alt byggepladsens sikkerhedsudstyr!

Den moderne bygningsarbejder konfronteres hver dag med mange farer på arbejdspladsen - få hjælp til at undgå dem her.

GUIDE

Fra arbejde i højden til at blive udsat for dampe og støv eller forbrændingsrisici ved svejsning. Den moderne bygningsarbejder konfronteres hver dag med mange farer på arbejdspladsen – farer der i værste fald kan medføre døden. Derfor skal professionelle udstyre sig fra top til tå med påkrævede værnemidler til hver eneste arbejdsopgave.

Statistikkerne viser fortsat, at bygge- og anlægsbranchen er én af de allerfarligste brancher at arbejde i. Men ved at forstå farerne ved arbejde og i den forbindelse kende den rette kombination af værnemidler, kan arbejderen bedre undgå farlige situationer og dermed minimere risiko for ulykker.

Her er de 4 største farer på byggepladsen, der kan forårsage skader eller dødsfald:

1.      Fald

2.      Blive ramt af en genstand

3.      Få stød

4.      Blive fanget i eller mellem genstande

Fald er den største årsag til dødsfald i byggeriet. Fald kan føre til ulykker og endda døden, hvilket ikke kun betyder meget smerte og lidelse, men også projekterer nedetid og tabte produktionsomkostninger. Derudover er der masser af andre farer på byggepladsen.

Bygningsarbejdere risikerer høreskader på grund af støj, håndskader på grund af arbejde med metal, glas, beton.

En anden risiko er synsskader på grund af støv, flyvende affald, UV lys osv. Dertil kommer farer for luftvejene i form af støv, gasser og dampe.

Fødderne og hovedet er ligeledes i fare ved eksempelvis tabte genstande eller skarpe kanter og ujævne overflader.

Med så mange farer på en byggeplads har du som medarbejder brug for behagelig personligt sikkerhedsudstyr du kan stole på. Hos Stennevad er vi eksperter i at forsyne dig med værnemidler og derefter rådgive i brugen af udstyr.

Vores produktsortiment er testet og godkendt. Vi samler alle de bedste producenter, så du som kunde får allermest valuta for dine penge.

Hvilke værnemidler har en bygningsarbejder så brug for?

Hovedværn:

Der er en sikkerhedshjelm, der overgår dem alle. KASK Plasma er danskernes foretrukne hjelm og forklaringen er enkel. Komforten er i top samtidigt med, at brugeren også ser sej ud og har et væld af muligheder for at udbygge hjelmens funktionalitet. Eksempelvis visirer, høreværn, nakkeslag med mere.

Høreværn:

3M Peltor X serien er det moderne passive høreværn, der fås I forskellige dæmpningsudgaver afhængigt af, I hvilke miljøer, du arbejder. Der er selvfølgelig også mulighed for Radiohøreværn og løsninger med kommunikation.

Du kan selvfølgelig også vælge engangsørepropper Howard Leight by Honeywell. De kan meget vel være den perfekte løsning for dig. Vær dog ekstra påpasselig med hygiejnen, når du skal gå med ørepropper.

Øjenværn:

Emerson sikkerhedsbriller er den fornuftige løsning, der kan bæres under et andet visir hele dagen. Men når du skal beskytte dine øjne, så er præferencer heller ikke en dårlig ting. 3M Securefit har mange fede modeller. Desuden har Honeywell lavet en Avatar OTG-model, der bruges uden på dine almindelige briller. Brugbart for mange mennesker.

Ansigtsværn:

Ansigtsskærme er en glimrende måde at beskytte hele ansigtet på 3M Peltor og Honeywell samt KASK har glimrende løsninger, der kan bruges solo eller i kombination med en sikkerhedshjelm.

Åndedrætsværn:

RSG Safety er garant for alt lige fra simple støvmasker P2 og P3 over helmasker til turbodrevet åndedrætsværn. Her flankerer e-breathe med gode motoriserede løsninger til fagfolk, der skal bruge åndedrætsværn mere end 3 timer om dagen. Men her kan du altid få vigtig rådgivning af Stennevad, da åndedrætsværn kan være en kompleks nød at knække.

Arbejdshandsker:

Hvad enten vi taler om strikhandsker, skindhandsker eller kunststofhandsker. Stennevad har mange års erfaring med produktion og indkøb af arbejdshandsker til al slags industri herunder byggebranchen. Den velkendte grå montagehandske med sort gummi i håndfladen som ”Superflex Classic” anerkendes og bruges mange steder. Men markedet for arbejdshandsker udvikler sig også. Der kommer avancerede skærehæmmende handsker, der også beskytter mod slag som ”High Impact”. Eller montagehandsker, der beskytter imod virus og bakterier “X-Supra”. Arbejdshandsker skal både være funktionelle og komfortable på samme tid. Stennevad ved hvordan.

Faldsikring:

Fallsafe har lavet en sele, der er perfekt til byggearbejderen. FS242 er omkostningseffektiv, let at bruge og vejer samtidigt en brøkdel af andre lignende seler. Husk alligevel god rådgivning og undervisning I brug, inden du kaster dig ud I at bruge faldsikring i hverdagen. Når du så har seletøjet på plads, så kan du kigge på liner og faldblokke fra Honeywell. Falcon er en verdenskendt faldblok, der stopper dig, hvis du er uheldig og falder. Der er også produkter som kan klare fald ud over skarpe kanter. Det handler hele tiden om at identificere farerne på forhånd, inden arbejdet går i gang. Stennevad hjælper gerne kvit og frit med en ”Safety Audit”.

Sikkerhedssko:

Fodtøj er en meget individuel og personlig ting for de fleste, så når der er fokus på sikkerhedssko, så har vi alle hver især høje krav til netop det fodtøj, der skal bære os igennem dage. Her er det vigtigt, at du går ind og kigger på, hvad dine sko skal kunne holde til i løbet af en arbejdsdag. Hvilke underlag skal betrædes, er der forhindringer, hvor meget støtte har foden brug for. Er der ekstra hårde miljøer at tage hensyn til?

Et godt sted at begynde er hos Brynje, der gennem mange år har leveret sikkerhedsfodtøj til Danmarks byggebranche.

Se alle Stennevads mange løsninger inden for personlig arbejdssikkerhed og se, hvordan vi hjælper med at beskytte fagfolk i bygge- og anlægsbranchen når og hvor de har mest brug for hjælp.

Stennevad
Lillebæltsvej 1-3
6715 Esbjerg N
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12591187
P nummer: 1000412249

Kontaktperson

LM
Lasse Mortensen
Partner
+45 61222445 lm@stennevad.dk

Send til en kollega

0.063