23948sdkhjf

God akustik uden æstetisk kompromis

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAMPA ApS

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima. Det har direkte indflydelse på vores sundhed, koncentrationsevne og generelle velvære.

Akustik har en stor betydning i vores hverdag. I en skole vil dårlig akustik være hindre læring for børn og undervisningen for lærererne og på arbejdspladen kan det mærkes på bundlinjen, når ikke medarbejderne har gode akustiske forhold og kan holde koncentrationen. 

Men at sikre gode akustiske forhold kan til tider resulterer i løsninger, der enten kompromitterer æstetikken, er skrøbelige eller svære at vedligeholde, især i travle og udsatte områder som en skole.

DAMPA har udviklet en ny serie af akustiske vægpaneler i stål, der giver fuld designfleksibilitet og som kan holde i generationer. 

Vægpaneler i klasse A 
"Vores nye vægpaneler har en lydabsorptionsklasse A, så man er sikret et godt og behageligt akustisk indeklima. De kan hænges på væggen og har forskellige perforeringsmønstre, der kan skræddersys efter kundens ønsker. De fås i en række standardfarver, men kan også fås i alverdens RAL-farver. Vi har sakbt et vægpanel, som kan indgå i vidt forskellige indretninger, hvad end det skal være roligt og afdæmpet eller vildt og vovet" fortæller Lone Rold, der er arkitekt- og projektrådgiver hos DAMPA, og uddyber

"Vi stiller høje krav til vægpanelerne, også væredygtighedsmæssigt, hvorfor det var ideelt at udvikle dem i stål. Ska lde monteres på en skole, hvor tingene kan gå vildt for sig, stiller det store krav til  holdbarheden. Her er stål et fantastisk materiale. Det har en levetid, der langt overgår vores egen, det sikrer løsningerne kan genbruges, samt det er et materiale, der kan genanvendes igen og igen. En anden fordel er, at stålpanelerne er lette at rengøre og vedligeholde, så det er en langtidsholdbar investering. 

Enkel montering og god totaløkonomi
Vil man forbedre ens akustiske forhold, vhad end det er i undervisningslokalet eller kontoret, så er man nødsaget til at se på totaløkonomien af investeringen, og her kan monteringen til tider være en ubehagelig overraskelse. Men også dette punkt har DAMPA taget hånd om: 

"Monteringen er yderst simpel og kræver blot en boremaskine. Jeg har selv prøvet at eftermontere vægpanelerne, og det gik helt smertefrit til trods for, at jeg har ti tommelfingre" griner Lone Rold. 

"Hvis man som skole eksempelvis indkøber vores vægpaneler, kan  de let monteres af pedellen ved hjælp af vores enkle ophængssystem" forklarer Lone Rold og afslutter: 

"Vores vægpaneler er en sammentænkning af fremragende akustik, høj designfleksibilitet, lang levetid, bæredygtige valg, samt simpel montering og vedligeholdelse. Vi er selv enormt stolte af produktet". 

Læs mere om DAMPA Silent Board og DAMPA Silent Board Flex på DAMPAs hjemmeside. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAMPA ApS

Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Danmark
DAMPA ApS

Send til en kollega

0.125