23948sdkhjf

Gennembrud for klimavenlig opvarmning med brint

| Medlemsnyhed | Indrykket af Viessmann A/S

Viessmann udvikler innovative vægmonterede gaskedler til ren brint, samt eftermonteringssæt til nem konvertering fra naturgas til den nye brændselskilde.

D. 4. november, 2021

Allendorf (Eder), Tyskland – Det er muligt at nå klimamålene i byggesektoren. Viessmann var en af de første producenter i verden til at udvikle kondenserende gaskedler, der kan køre på ren brint og som derfor ikke udleder CO2. "Med dette gennembrud har vi taget et stort skridt i retning af at realisere målene i Paris-aftalen i byggesektoren", siger Dr. Markus Klausner, Chief Technology Officer hos Viessmann Climate Solutions SE. 

Omdannelse fra naturgas til brint i få trin 
De 100 % brint-klare prototyper, der i øjeblikket kører på testbænkene i forsknings- og udviklingscentret i Viessmanns hovedkvarter i Allendorf (Eder), er baseret på gennemprøvede, serieproducerede kondenserende kedler til naturgas, og er blevet tilpasset kravene til drift med ren brint. De vigtigste ændringer omfatter især en tilpasning af brænderen, og en nyudvikling af forbrændings-, flammeovervågnings- og styresystemet. 

Dette tekniske koncept gør det muligt at anvende de senere serieproducerede enheder til drift med naturgas og blandinger af naturgas og brint, samt med ren brint. Det betyder, at de nye kondenserende kedler kan drives med naturgas som konventionelle gaskedler, allerede inden gasforsyningen er blevet omlagt, og at de i fremtiden også er klar til ren brint. Til drift med den nye brændselskilde skal kun brænderaggregatet udskiftes, og et eftermonteringssæt er ved at blive udviklet til dette formål. Ombygningen til den nye brænder kan udføres af en specialiseret installatør i få enkle trin og på kort tid. 

Anvendelse i praksis fra 2023 
Efter prototypeafprøvningen er de næste faser kvalificering, holdbarhedstest og i sidste ende anvendelse af de nye apparater i faktiske varmeanlæg. Den første praktiske anvendelse vil finde sted i Kaisersesch (Rheinland-Pfalz) i begyndelsen af 2023, som led i SmartQuart-projektet, der finansieres af det tyske Federal Ministry of Economics. 

Komplet brintportefølje i fremtiden 
Viessmann har allerede omfattende erfaring med brintvarmesystemer. Alene i 2020 blev der leveret ca. 150.000 kondenserende gaskedler fra Vitodens 300- og Vitodens 200-serien til markedet - disse kan anvende mindst 20 procent brint i naturgas, og kan endda omdanne en 30 procent iblanding enkelt og effektivt til varme. Andre systemer med kondenseringsteknologi er i øjeblikket under udvikling, herunder systemer der er designet til større effekt, brændselsceller og kraftvarmeenheder, der også er beregnet til brug med brint. Som en af branchens førende innovatører vil Viessmann snart kunne tilbyde en komplet portefølje til næsten alle anvendelsesområder. 

Anvendelse af brint er afgørende for at nå klimamålene 
Varmesektoren vil spille en afgørende rolle for at nå klimamålene inden 2045. Kun ved at udnytte alle teknologiske muligheder kan den nødvendige dekarbonisering opnås. Derfor ser eksperterne en pålidelig, sikker, økonomisk overkommelig og klimaneutral varmeforsyningsløsning i et fornuftigt energimix, hvor der ud over elektricitet også anvendes vedvarende brændstoffer. Især "grøn" brint vil spille en vigtig rolle for at nå dette mål. Anvendelse af brint, især i eksisterende bygninger, er den logiske måde at gøre varmeforsyningen klimaneutral på. Der kan også opnås betydelige CO2-reduktioner med det samme ved at anvende brint i varmesektoren med henblik på at opnå klimaneutrale bygninger i 2045. Som innovationsleder i branchen tilbyder Viessmann allerede en bred vifte af produkter til effektive brint-klare energisystemer og løsninger. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Viessmann A/S

Guldalderen 2
2640 Hedehusene
Danmark
Viessmann A/S

Billeder & videoer

Brint-klare Varmepumper

Send til en kollega

0.094