23948sdkhjf

Bæredygtige vintermåtter holder på temperaturen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Combitherm A/S

Hos Combitherm udvikler man konstant på kvalitet og koncepter. Med en større investering i ny produktionsteknologi, tilbyder firmaet nu endnu stærkere, bæredygtige vintermåtter med isolering af fibre fra plastflasker

Byggesektoren kræver i stigende grad fokus på bæredygtighed og ikke mindst dokumentation for det, og i takt med at krav fra bygherrer og byggereglement tikker ind, så kommer det også til at gælde faktorer uden om selve bygningen. Det handler både om processer og om de materialer, der indgår i processen.

 

Med helt fremme

Således gælder det også vintermåtterne, og her har Combitherm med en millioninvestering bragt sig helt i front. Der har altid været et element af bæredygtighed i firmaets vintermåtter, men det er med investeringen i en ny produktionslinje blevet endnu tydeligere. Således fremstiller man i dag vintermåtter med en genanvendelse på 78 procent i den isolering, der indgår i produktet. Således består 78 procent af isoleringsmaterialet af fibre fra granulerede plastflasker, som indgår i den Polywool®️, der danner det isolerende lag i vintermåtten.

 

Kraftigere folie

Ikke nok med det. En betydeligt kraftigere folie ligger udenom, og folien punktsvejses sammen med isoleringen. En stærk og holdbar løsning, som også rummer 25 procent genanvendelse i den anvendte folie.

- Man kan sige, at vi lever meget godt op til vort navn Combitherm, for vi kombinerer vores viden og erfaring på thermo-området med den nyeste udvikling og teknologi, og det er jo netop hvad byggeriet har brug for, på grund af de stigende krav til dokumentation, siger KAM Morten Spangtoft Hansen, der tilføjer at firmaet selvfølgelig har udarbejdet EPD’er på sine produkter.

 

Det er gennemtænkt

Holdbarheden og slidstyrken i de nye vintermåtter betyder endvidere, at de kan anvendes langt flere gange end det hidtil har været tilfældet. Også selvom de bliver udsat for en hårdhændet behandling:

- Vi har satset hårdt på, at vintermåtterne skal have en solid og stærk kvalitet, som gør, at den kan bruges igen og igen. Men når det er sagt, så har alle typer af vintermåtter en levetid, men her er den bare betydeligt længere, siger han.

En anden lille detalje er bittesmå ventilationshuller i hjørnerne, som er skjulte, så vand ikke kan trænge ind, men luften kan alligevel slippe ud. Luften i vintermåtten er med til at isolere. Men under transport skal luften kunne komme ud, hvilket reducerer transportomkostningerne, da de så fylder mindre.

- Det er en rigtig smart og vigtig detalje, for luften skal kunne komme ud uden at vandet kan trænge ind, siger han.

 

Et stærkt produkt

Med de nye topmoderne produktionsmetoder, en høj grad af bæredygtighed tænkt ind i produktet, og med vintermåtter med en isoleringsevne, der på alle måder lever op til de krav, der stilles i en moderne byggesektor, er Combitherm klar til at møde den efterspørgsel efter bæredygtige varme- og kuldeisolerende produkter, som byggeriet og relaterede brancher efterspørger.

 

COMBITHERM A/S er specialister i design og produktion af termobeskyttelse af en lang række temperaturfølsomme varer og processer. Vores produkter er derfor vigtige elementer i kølekæden i forbindelse med transport og lagring af f.eks. fødevarer og medicin eller for virksomheder, der ønsker at stabilisere støbe- og hærdeprocesser indenfor beton og komposit.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Combitherm A/S

Industrivej 6
8653 Them
Danmark
Combitherm A/S

Send til en kollega

0.11