23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solid interesse for gesvindte vægtløftere til byggepladsen

Mange byggefirmaer og entreprenører ser fordelen ved at lade en teleskopkran klare de tunge løft

Scantruck A/S er importør af en række store maskinmærker, og to af dem har vist sig at supplere hinanden helt perfekt. Det har skabt god interesse for den senest tilkomne af de to, siden Scantruck overtog importen i februar i år.

Sennebogens teleskopkraner går rigtig godt i spænd med teleskoplæsserne fra Manitou. Der hvor teleskoplæsseren som nærmest multimaskine ikke rækker længere i løftekapacitet, er Sennebogen-teleskopkranerne klar til at tage over”, fortæller produktchef Lasse Weber hos Scantruck.

”Det giver en stor fordel på mange byggepladser, hvor teleskoplæsserne med mulighed for blandt andet at montere gafler, mandskabskurv og andet tilbehør, typisk løfter fem til seks tons. Teleskopkranerne lægger så 10 tons ekstra til – for den mindste Sennebogen, vel at mærke. Hvis der er behov for mere, er der masser af muligheder med intervaller op til hele 130 tons”, forklarer Lasse Weber.

 

Som en bokser

”Teleskopkranerne er som en god sværvægtsbokser: Hurtige og hamrende stærke. Og så er de altid klar til at slå til. I modsætning til for eksempel en mobilkran, er der ikke noget, der skal rigges til ved teleskopkranen, som er klar til at gå i aktion et kvarters tid efter ankomst. Der er ikke behov for hjælpekran, båndbredden justeres nemt på bælte-modellerne, og kontravægtene monterer sig selv”, siger produktchefen.

Scantrucks svenske afdeling har haft import af Sennebogen-kraner siden efteråret 2019. Danmark fulgte så efter med importaftale den 1. februar i år, og kraner i forskellige størrelser er nu i sving flere steder i landet. Scantruck har helt aktuelt både en 43 tons og en 50 tons teleskopkran på vej fra fabrikken i Sydtyskland.

 

Scorer på hastighed

Foruden stor løftehøjde og løftekapacitet, scorer teleskopkranerne også point på hastigheden rundt om på byggepladserne. De er hurtigere end både andre krantyper og teleskoplæssere.

”Mens Manitou-teleskoplæsserne er super-allround maskiner, som kan flere forskellige ting, er teleskopkranerne bygget til kran-arbejde. Og det er dét de gør. Men så gør de det altså hurtigt, og de er mere terrængående. Sennebogen producerer teleskopkraner både på bælter og på hjul, og med et lavt marktryk klarer de sig fint også i vanskeligt terræn med op til 20 grader hældning”, siger Lasse Weber.

Tillige har kranerne såkaldt ”Pick & Carry”, som giver større kapacitet, når maskinen kører rundt på byggepladsen med last. Det er faktisk muligt at køre med op til 100 procent belastning, og kranerne kan arbejde hele kompasset rundt med op til fire grader hældning.

Scantruck A/S
Katkjærvej 5
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12485409
P nummer: 1003713224

Kontaktperson

EB
Else Bach
Marketingkoordinator
+45 96147103 else@scantruck.dk

Send til en kollega

0.047