23948sdkhjf

En uge der baner vejen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Gorm Hansen A/S

Det kan være svært at vælge blandt mange forskellige uddannelser. Muligheden for praktik i en virksomhed kan her hjælpe med at træffe det rette valg. Et sådan praktikforløb har Louis Haghfelt haft fornøjelsen af hos Gorm Hansen A/S.

Louis Haghfelt er 17 år gammel og har en klar drøm for øje – Louis vil være anlægsstruktør. Derfor er han i gang med sit første grundforløb af EUD ved EUC Sjælland. For at få en bedre indsigt i, hvordan hverdagen som struktør forløber har Louis taget en uges praktik hos Gorm Hansen A/S.

En uddannelse der former

Snart afslutter Louis sit første grundforløb, hvor han sammen med sine holdkammerater er blevet præsenteret for de mange håndværksfag, der findes. Disse præsentationer skal efterfølgende danner grundlag for en nærmere specificering mod et bestemt fag.

- Hver mandag og tirsdag prøver vi forskellige håndværksuddannelser af. Vi har været struktører, murer, tømrer, malere også videre, fortæller Louis.

Denne måde at få en introduktion til de mange fremtidsmuligheder er virkelig noget, som Louis tillægger stor vægt.

- Jeg synes det er en god måde at gøre det på. Man får også en mulighed for lige at finde ud af, hvad man selv synes er fedt, siger Louis om grundforløbets opbygning.

På uddannelsens grundforløb 1 er der også noget tavleundervisning i form af dansk- og samfundsfagsundervisning. Selvom Louis synes, det er et fornuftigt element at have med på uddannelsen, så er det tydeligt, at ikke er det, som trækker.

- Den traditionelle skoledel kan godt være lidt kedelig. Jeg er en gut, der har meget krudt i røven, men det er bare med at gøre det så godt, jeg kan, lyder det med et grin.

Grundforløbet spiller altså en stor rolle og giver en unik mulighed for at prøve sig selv af i forskellige faggrupper.

Et klart mål

Igennem hele grundforløbet har Louis haft et varmt øje på struktøruddannelsen. Faktisk har det længe stået klart, at struktør-vejen lige præcis har været den rette for ham.

- Jeg har tænkt, at jeg skulle være struktør lige siden, at jeg gik på efterskole. Så det ville være lidt fedt med anlægsstruktør, siger Louis.

Som anlægsstruktør skal man være glad for det til tider utaknemmelige danske vejr. Det meste arbejde foregår udendørs året rundt, men det er ikke noget, der skræmmer Louis – tværtimod.

- Det er bare megafedt. Man får en masse frisk luft, siger Louis med et glimt i øjet.

Praktisk erfaring

For at få en yderligere og dybdegående indsigt i et specifikt fag er der mulighed for at tage sig nogle praktikperioder, hvor man som elev kan komme ud i en virksomhed og opleve hverdagen på tætteste hold. Denne mulighed har Louis udnyttet med en uges praktik hos Gorm Hansen A/S.

Her har Louis haft en uge, hvor han har været tilknyttet arbejdet med byudvikling af Hedehusenes voksende bydel Nærheden. I løbet af praktikugen har Louis gået sammen med et fast sjak, hvor der bl.a. er blevet arbejdet med etablering af kloaksystem.

- Jeg har gået med stamper, jeg hjulpet lidt med at sætte gummiringe på rør, og så har jeg prøvet jordkompaktoren. Desværre har jeg jo ikke kørekort endnu, så jeg har ikke haft mulighed for køre, dumper og den slags, fortæller Louis.

Louis har derfor nu været med til at udvikle Nærheden og kan derfor med rette sige, at han har været med til at sætte sit præg på byudviklingen. Dette er noget, som Louis glæder sig meget over.

- Det som bliver mest fedt ved det her bliver helt sikkert, når man kigger tilbage på de ting, man har været med til. Så ved man jo, hvad der er under de bygninger som står. Det bliver vildt fedt, lyder det fra Louis.

Varm modtagelse

Det kan være lidt skræmmende, når man som ung mand træder ind på en byggeplads for første gang. Derfor er Louis meget glad for den modtagelse han fik, da han første dag ankom til skurpladsen.

- Folk var meget imødekommende. Jeg føler, at alle tog meget godt imod mig og bød mig velkommen i biksen, fortæller Louis om sit førstehåndsindtryk.

I skurvognen har der selvfølgelig også været plads til lidt kærlige drillerier, når man kommer som praktikant. Særligt har gummigedsføreren Steen været manden bag mange gode grin i frokostpauserne.

- Det har simpelthen været så hyggeligt med nogle gode kollegaer. Han er en ret grineren gut ham Steen. Der har også været lidt sjovt drilleri, hvilket der også skal være plads til, griner Louis.

Det er ingen tvivl om, at Louis har haft en rigtig god uge hos Gorm Hansen A/S, hvilket nok også har givet yderligere blod på tanden i forhold til fremtiden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Gorm Hansen A/S

Lykkegårdsvej 11
4000 Roskilde
Danmark
Gorm Hansen A/S

Send til en kollega

0.11