23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ung flisemurer kan lave unikt hattrick ved DM i Skills

Fra i dag løber DM i Skills af stablen i Høng på Vestsjælland.

Flisemurere

I flisemurerkategorien deltager Kenny Bech Bruun, som vandt guld i både 2020 og 2021. Han kan dermed lave et helt ekstraordinært og historisk hattrick, hvis han vinder igen i år. ”En stærk kandidat i et utroligt stærkt felt”, lyder det fra landstræner Lars Schmidt.

Om ganske kort tid lyder startskuddet til årets udgave af DM i Skills: Danmarksmesterskabet for landets spirende talenter på erhvervsuddannelserne, som i år finder sted i Høng på Vestsjælland fra den 28. til 30. april.

I alt er 71 fag i både demonstrations- og konkurrencefeltet repræsenteret. Ét af dem er flisemurerfaget, som den koldingbaserede virksomhed Alfix er hovedsponsor for på 11. år. Landstræner Lars Schmidt er særligt imponeret over det høje niveau blandt de seks unge finalister i år:

- Vi har at gøre med et virkelig stærkt felt af flisemurere. Én af deltagerne er den dobbelte danmarksmester Kenny Bech Bruun, som virkelig er med til at sætte barren højt. De andre deltagere, som naturligvis også er utroligt dygtige, skal vise deres ypperste håndværk, hvis de skal skubbe Kenny af pinden, lyder det fra Lars Schmidt, der til daglig underviser på EUC i Hjørring.

Potentiale for et historisk hattrick
Ifølge den esbjergensiske danmarksmester er det det gode håndværk, der driver ham. Ikke nær så meget drømmen om at vinde og blive Skills’ første til at tage guldet tre gange i streg.

- Jeg tænker ærlig talt ikke meget over at vinde. For mig handler det mere om at lave et godt resultat og hygge mig med de andre deltagere. Vi kender hinanden godt og har et godt samarbejde under Skills. Det hele kan blive afgjort på en enkelt millimeter og handler mest om, hvem der laver det bedste håndværk lige dé dage, lyder det i al beskedenhed fra 22-årige Kenny Bech Bruun, der i september 2021 stod med sit svendebrev i hånden og til daglig arbejder hos murerfirmaet Hus til Tiden med base i Kolding.

Selvom det ikke er førstepladsen, der driver den unge flisemurer, kan han dog godt se det særlige i, at han for første gang nogensinde i Skills Danmarks historie kan blive tredobbelt danmarksmester:

- Jeg kan faktisk takke corona for overhovedet at kunne være med i år. Havde jeg været afsted til EM i Østrig i 2021, havde jeg ikke kunnet deltage i DM i år, da jeg ville have nået grænsen for antallet af mesterskaber. Skulle jeg være så heldig at vinde i år, skal jeg – hvis corona tillader det – med til VM i Shanghai til oktober. Det ville være en stor oplevelse.

Foruden en tur til Shanghai kommer vinderen af første- og andenpladsen af sted til de uofficielle Europamesterskaber for flisemurere i Ausburg i Tyskland. Dét mesterskab finder sted i juli, og det er første gang, at Danmark deltager.

FN’s verdensmål flettet ind i årets fliseopgave
Den opgave, som potentielt kan skrive Kenny Bech Bruun ind i Skills’ historiebøger, er stillet af Næstved Flisecenter og landstræner Lars Schmidt. Den tager udgangspunkt i et traditionelt badeværelse med en skrå håndvask. Derudover består den af farvede fliser inspireret af FN’s 17 verdensmål og sildebensfliser på gulvet.

- Opgaven stiller store krav til akkuratesse og detaljeorienteret arbejde. Det er en opgave, man som flisemurer ville kunne blive stillet i virkelighedens verden, og hvor man virkelig skal gøre sig umage. Den læner sig ikke mindst op ad FN’s 17 verdensmål ved at bestå af vægfliser i netop de 17 farver, der repræsenterer verdensmålene, forklarer Lars Schmidt.

Fokusset på bæredygtighed kommer også til udtryk gennem opgavens materialevalg. De unge flisemurere skal bl.a. arbejde med Alfix’ nye, svanemærkede fliseklæber Alfix ProFix Plus. Et produkt, hvis CO2-aftryk er reduceret med 27 pct. sammenlignet med den velkendte Alfix ProFix fliseklæber:

Alfix - hovedsponsor for flisemurerne 11 år i træk

- Vi er stolte af at kunne bidrage med en mere bæredygtig fliseklæber til årets DM i Skills. Det er vigtigt – både som sponsor og producent – at kunne bidrage til den grønne omstilling af byggeriet. Det gælder ikke mindst overfor de spirende talenter, som i mange år forhåbentlig skal arbejde med mere bæredygtigt byggeri, fortæller Alfix’ direktør Anders Bertelsen Toft og afslutter:

- Skills er en unik mulighed for at få flisemurerfaget ud over rampen blandt talentfulde erhvervsskoleelever samt at slå et slag for det gode, danske håndværk. Som dansk producent i byggebranchen er det en fornøjelse at kunne støtte op år efter år, og vi ønsker al held og lykke til de dygtige finalister.

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

ABT
Anders Bertelsen Toft
Marketing projektleder
abt@alfix.dk

Send til en kollega

0.047