23948sdkhjf

Alfix vinder eftertragtet miljøpris

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alfix A/S

Tirsdag den 3. maj blev klimapriserne under Danmarks største byggerimesse uddelt i København. Vinderen af den eftertragtede Byggeriets Miljøpris 2022 blev den familieejede virksomhed Alfix, der holder til i Kolding.

Hvert andet år afholdes Danmarks største byggerimesse i Fredericia, hvor tusindvis af byggekyndige samles for god viden og inspiration til morgendagens byggeri. På messen uddeles også en række fornemme priser.

Igen i år satte corona desværre en stopper for afholdelsen af BYGGER’22, som således bliver til BYGGER’23. Det skulle dog ikke stoppe arrangørerne, brancheorganisationen Danske Byggecentre, fra at uddele de eftertragtede priser tirsdag den 3. maj i Vandværket i København.

Fire klimapriser blev overrakt, og den familieejede virksomhed Alfix, der fra hovedsædet i Kolding blandt andet producerer spartelmasse, fliseklæber og facadepuds, var nomineret til hele 2 af dem. Den ene, Byggeriets Miljøpris, kunne direktør Anders Bertelsen Toft glædeligt tage under armen og med hjem til kollegaerne i Kolding.

Begrundelsen fra juryen lyder:

- Alfix A/S vandt prisen for deres ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Hos Alfix har de gjort FN’s verdensmål til en aktiv del af vækststrategien, implementeret 60 nye EPD’er og udvidet fabrikken med et DGNB-certificeret distributionscenter

Bæredygtig strategi baner vejen til guldet
Det er anden gang, at Alfix løber med Byggeriets Miljøpris. Det skete også i 2012 og sætter en streg under, at virksomheden i høj grad formår at gøre en forskel for bæredygtigt byggeri. Anders Bertelsen Toft udtaler:

- Herfra skal der lyde en stor tak til nomineringskomiteen, der har valgt Alfix som modtager af Byggeriets Miljøpris 2022. Vi er meget taknemmelige for og stolte over den store anerkendelse, der følger med prisen. Det er en fornøjelse at kunne hjemtage miljøprisen til Kolding endnu en gang.

Han fortæller, at firmaet arbejder strategisk med udvalgte af FN’s 17 Verdensmål og senest har lanceret en svanemærket og CO2-reduceret fliseklæber:

- Da vi i 2012 modtog prisen for første gang var det også med baggrund i vores strategi indenfor miljø- og arbejdsmiljø. Siden dengang har vi skruet yderligere op for vores aktiviteter og handlinger. Dette fundament er integreret i vores strategi og arbejde i hverdagen, hvor vi går efter at introducere mere bæredygtige produkter til byggeriet: Senest en svanemærket og CO2-reduceret fliseklæber. Vores dygtige medarbejdere fortjener et stort skulderklap for deres mangeårige engagerede indsats i udviklingen af mere bæredygtige løsninger. At vi igen vinder miljøprisen, skyldes i dén grad en flot holdindsats.

Læs om Alfix´s arbejde for mere bæredygtighed: Læs her

Fælles byggeaktioner skal give genlyd i samfundet
Det store arbejde for klimaet slutter langt fra her, og med endnu en klimapris i hus håber Anders Bertelsen Toft, at Alfix kan medvirke til særligt tre ting:

- Ønsket er, at vi med denne pris og vores vision kan inspirere andre til endnu flere bæredygtige handlinger. Dernæst håber vi, at vi sammen med resten af dansk byggeri kan fortsætte det innovations-momentum, som vises på byggerimesserne. Slutteligt er det håbet, at styrken i vores fælles aktioner kan give genlyd i samfundet.

At branchen kan tage fat sammen bakker adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, op i en udsendt pressemeddelelse:

- Vi oplever en branche, der tager bredt fat. De fleste virksomheder arbejder med bæredygtighed i en eller anden form og det kommer til at blive intensiveret fremover. Klimavenlige produkter og løsninger er og fortsætter med at være en af de allervigtigste konkurrenceparametre i byggeriet.

BYGGERI’23 afholdes – forhåbentlig helt uden coronaudfordringer – den 21.-24. marts 2023 i MESSE C, Fredericia.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alfix A/S

H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Danmark
Alfix A/S

Send til en kollega

0.093