23948sdkhjf

engcon lancerer 3 generations tiltrotator

| Medlemsnyhed | Indrykket af Engcon Denmark A/S

engcon lancerer 3 generations tiltrotator – til smartere, mere fleksibelt og mere effektivt gravearbejde

engcon, producent af tiltrotatorer, hurtigskift og tilbehør til gravemaskiner, lancerer i 2022 sin 3 produktgeneration. For at imødekomme fremtidens behov tager det nye tiltrotatorsystem endnu et skridt fremad inden for bæredygtighed med smart teknologi, der reducerer energiforbruget og er tilpasset til elektrificering af gravemaskiner. Det integrerede og brugertilpassede system bygger videre på engcons succeskoncept – øget effektivitet og fleksibilitet, der giver højere sikkerhed fleksibilitet og komfort for slutbrugeren. 3 generation af tiltrotatorsystemet præsenteres for første gang på den norske messe Vei og Anlegg 11.-13. maj, og produktionen indledes i løbet af andet halvår 2022. 

engcon fortsætter med at videreudvikle innovative og ressourceeffektive tiltrotatorsystemer til gravemaskiner med fokus på slutbrugerens behov. I 2022 introducerer engcon tredje generations tiltrotatorsystemer til gravemaskiner. Teknologien bygger på en nyudviklet type ventiler i kombination med smart software, der samarbejder med gravemaskinens lastfølerbaserede hydrauliksystem. Derigennem optimeres både tiltrotatorens funktioner og gravemaskinens gravebevægelser, hvilket fører til mere fleksibel gravning med højere præcision. Samtidig mindskes gravemaskinens slitage og behov for vedligeholdelse. 

– For at imødekomme øgede krav til elektrificering, digitalisering, sikkerhed og bæredygtighed har vi udviklet en løsning, der er tilpasset fremtidens gravearbejde. Det nye tiltrotatorsystemer på forkant med innovative løsninger, der driver udviklingen fremad for at mindske afhængigheden af fossile brændstoffer og dermed gravemaskinernes klimapåvirkning, siger Stig Engström, stifter og ejer af engcon og den, der leder virksomhedens produktudvikling.

Med app muliggør tredjegenerations tiltrotatorsystem også en højere grad af individuel tilpasning i form af forbedrede muligheder for blandt andet tilsluttet fjerndiagnostik og mobil support (android og iOS).

Ud over den energieffektive teknologi omfatter den nye serie EC-Oil – det automatiske hurtigskiftsystem, der nemt og fleksibelt tilkobler tiltrotator og hydrauliske redskaber automatisk, uden at maskinføreren behøver forlade kabinen.

For at få fuld kompatibilitet med dagens moderne gravesystemer indbygges en nyudviklet tilt- og rotationssensor som standard i tredje generation. Sensorerne indeholder en af markedets første "fulde" sensorer og har en plug & play-løsning til både integrerede og tredjeparters maskinstyringssystemer.

– 3 generation bliver vores optimale løsning, hvor maskinføreren får den allernyeste teknologi som standard, samtidig med får muligheden for en energioptimeret tiltrotator, der bliver endnu nemmere at styrer, kommenterer Stig Engström.

3generations tiltrotatorsystem bliver fremvist på dette års messer, og produktionen påbegyndes i den sidste del af 2022 med modellerne EC314 til gravemaskiner på 9-14 tons og EC319 til gravemaskiner på 14-19 tons. Modelprogrammet vil derefter blive udvidet løbende.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Engcon Denmark A/S

Knarreborgvej 19A, Verninge
5690 Tommerup
Danmark
Engcon Denmark A/S

Send til en kollega

0.11