23948sdkhjf

Lærer om arbejdsmiljøet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Malermestre

En aarhusiansk malervirksomhed har haft sine udenlandske ansatte på skolebænken for at lære om de danske arbejdsmiljøregler.

Undervisningen foregik på engelsk, emnet var de danske arbejdsmiljøregler og kur­sisterne var udenlandske malersvende fra Aarhus-virksomheden AROS Malerentre­prise. Over tre dage her i foråret har om­kring 40 af de udenlandske malersvende ad to omgange været på det lovpligtige arbejdsmiljøkursus.

Et certificeret kursus arrangeret af DA, afholdt på engelsk og betalt af virksom­heden selv.

- Vi har betalt i omegnen af 150.000 kroner for at få DA til at afholde kurset for 20 mand. Så det er mange penge, vi giver ud på det her, erkender projekt- og administrationschef hos AROS Malerentre­prise, Ove Lind og fortsætter.

- Selvom det er mange penge, når vi ta­ler to kurser, er vi alligevel helt overbevist om, at pengene er givet rigtig godt ud. Det er dels et rigtig godt signal over for vores samarbejdspartnere, og dels er det vores sikkerhed for, at vores medarbejdere kender til og overholder arbejdsmiljøreglerne.

Lære arbejdsmiljøet fra sig
Og Ove Lind peger på yderligere en fordel for virksomheden:

- De folk, vi har på kursus, og som bliver uddannet i arbejdsmiljølovgivningen, er så med til at forklare de danske regler for dem, som ikke har være på kursus.

Efter den danske lovgivning er der krav om, at der skal være en arbejdsmil­jørepræsentant på pladsen for hver fem ansatte fra samme virksomhed. Og det krav har AROS Malerentreprise fået nem­mere ved at overholde, når så mange medarbejdere har deltaget på det lovpligtige arbejdsmiljøkursus.

- Med så mange uddannede medarbej­dere er vi sikre på, at der altid vil være en arbejdsmiljørepræsentant. De er så også klædt på til at deltage i de sikkerheds­møder, der altid bliver afholdt på de store pladser.

- Og det er samtidig folk med ”hånden på kogepladen”, som ved, hvad der foregår på pladsen og som kan komme med nyttigt input, som kan forbedre sikkerheden for alle på pladsen, forklarer Ove Lind.

Ikke flere påbud end andre
Arbejdsmiljøet er i høj grad et fokusom­råde blandt de hovedentreprenører, som AROS Malerentreprise arbejder sammen med i det daglige – men bestemt også i virksomheden internt. Det er nærliggende at spørge til, om der også ligger en økonomisk betragtning bag beslutningen om at sende medarbejderne på kursus i de dan­ske arbejdsmiljøregler, men det afviser Ove Lind.

- Vi har ikke regnet det sådan, at en eventuel besparelse på bøder fra over­trædelser af lovgivningen vil opveje udgiften til et kursus. Og mit indtryk er heller ikke, at vi har fået flere bøder eller påbud gennem årene, slet ikke.

- Vi har altid haft fokus på området. Men har da også fået de gængse påbud om brug af støvmasker og støv på pladsen og lignende. Og her er der ingen forskel i an­tallet af sager, når vi taler om danske eller udenlandske malersvende.

AROS Malerentreprise beskæftiger om­kring 140 udenlandske malersvende, og Ove Lind udelukker ikke, at flere skal på kursus i de danske arbejdsmiljøregler.

 

Billedtekst: Ove Lind ser også uddannelsen af de udenlandske medarbejdere som en måde at højne arbejdsmiljøet andre steder. Medarbejderne tager nemlig deres viden med, hvis de rejser tilbage og kan dermed medvirke til et bedre arbejdsmiljø der. I midten Karl Christian Kjær, DA. Foto Brian Rasmussen


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Malermestre

Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Danmark
Danske Malermestre

Send til en kollega

0.079